De zielsbloem

Beste lezer, beeld je eens in dat de ziel in je lichaam, dus wie jij persoonlijk bent dat kleine bloemetje is. Dat paars met iets schaduw van binnen. Het paarse van al je mooie en lieve kanten en de schaduw binnenin van je minder mooie kanten, je kwetsbaarheden, je opgelopen verdriet in je leven, misschien zelfs wel je boosheid dat je al die jaren hebt opgekropt en er eigenlijk wel uit moet! Dit bloemetje is een ideaal beeld van hoe je ziel eruit zou kunnen zien. Ondanks de schaduw toch nog wel vrij stabiel omdat gelukkig het paarse overheerst! Ik zou zeggen een goed leven, ondanks de kwetsbaarheden die de schaduw uitdrukt. Vergeet niet dat ieder mens zijn mooie dingen en minder mooie dingen heeft.

“Dit bloemetje is een ideaal beeld van hoe je ziel eruit zou kunnen zien”

De paarse blaadjes geven ook een gezond leven aan, een waar je gelukkig nog op beide benen kunt staan waardoor je geestelijk en lichamelijk in balans houdt. De blaadjes geven aan hoe gelukkig je bent, in je eentje of met je partner, vrienden of familie. Het geeft in totaal aan hoe gezond je hart is, zowel conditioneel als gevoel. Beeld je het eens in, alle groene blaadjes die aan de takjes bij het bloemetje zitten, alle voeding die je nodig hebt om paars te blijven, dus om gezond te blijven en geen blaadjes te verliezen. De groene blaadjes van sociale contacten als we het hebben over geestelijke gezondheid en sporten en beweging bij lichamelijke gezondheid.

“Beeld je het eens in, alle groene blaadjes die aan de takjes bij het bloemetje zitten, alle voeding die je nodig hebt om paars te blijven”

De groene blaadjes aan de takjes kunnen een symbool zijn van de gedane strijd in je leven, waarvoor je misschien keihard voor hebt moeten knokken! Waar je bloed, zweet en tranen voor hebt gehad en uiteindelijk die diepe zucht… Eindelijk ben ik bij de finish is wat je tegen jezelf zei. Eindelijk rust om de groene blaadjes niet te laten verrotten, en de blaadjes van de bloem, of mag ik zeggen de zielsbloem paarser te laten worden. Paarser van uitstraling en levensgenot met steeds minder schaduw aan de binnenkant. Minder duisternis, minder mist en meer kleur! Meer reden om te zeggen dat je ├ęcht stabiel bent in hoe je je voelt en hoe het in je leven gaat……

“Eindelijk ben ik bij de finish is wat je tegen jezelf zei. Eindelijk rust om de groene blaadjes niet te laten verrotten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *