Was jij daar ook bij? Waarbij?

Was jij daar ook bij? Waarbij? Velen zullen het antwoord al kennen, namelijk aardbei. Een rijmpje waarmee je op een voor sommigen onvolwassen manier mensen een beetje kunt plagen, maar alles met een glimlach. Ja ik ben zo iemand die met zoiets kan komen, een klein onvolwassen geintje tussendoor, en hoe onvolwassen het ook is, de één grinnikt, de ander neemt jou weer in de maling en weer iemand irriteert zich omdat het zo onvolwassen is of ‘gewoon om een andere reden’ er geen bal aan vindt. Meerdere mensen, meerdere meningen en meerdere waarderingen, maar wat als je nu even heerlijk als volwassene het kind in jezelf kunt zijn? Vind je dat diep in je hart tóch niet fijn omdat het van je wordt verwacht dat je professionaliteit en volwassenheid moet tonen?

“Meerdere mensen, meerdere meningen en meerdere waarderingen”

Heerlijk even al het moeten en sommige etiquettes aan de kant leggen omdat je even het kind in jezelf wilt laten spreken en aan mensen wilt uiten. Of je nu 36 bent of 77, 14 of 50, naar mijn mening zou iedereen het gewoon moeten kunnen doen zonder daar bij na te denken dat het stom is of niet hoort… Word je soms niet gek van sommige etiquettes? Het staat misschien in de etiquettes dat je niet zo ‘n mopje mag vertellen of door deze etiquettes zijn mensen het niet gewend… Vaak een behoorlijk discutabel onderwerp als je hier met mensen over gaat praten, vooral met de vraag of dit soort dingen nu wel of niet kunnen. “Moet je niet terug naar de kleuterschool” zou zomaar een antwoord kunnen zijn als je met dit soort moppen komt, maar soms word ik persoonlijk dat neppe, die etiquettes weleens een beetje beu!

“Heerlijk even al het moeten en sommige etiquettes aan de kant leggen omdat je even het kind in jezelf wilt laten spreken en aan mensen wilt uiten”

Tuurlijk is etiquette nodig, vooral op de werkvloer! Je moet naar je klanten professioneel en ervaren overkomen, maar geen mens is zonder kind zijn opgegroeid. Iedereen verlangt weleens terug naar de tijd waarbij men zichzelf gewoon lekker mocht zijn, bijvoorbeeld in de schooltijd of daarvoor en let wel op, je kunt dit niet altijd verbergen en soms moet je het naar mijn mening ook gewoon kunnen uiten aan je medemens, en nee, doe dat dan even niet op een serieus werkgesprek of bij klanten maar gewoon lekker na de tijd! Mensen waarderen dat je jezelf laat zien wie je écht bent, en dat mag je heus laten zien! Maskers worden door mensen snel herkend en ik voel me persoonlijk het prettigst bij iemand die zich zelf lekker kan laten zien en voor mij hoeft het allemaal niet al te zakelijk dat gedrag! Als het moet dan moet het, helemaal mee eens, maar neem ook de tijd om gewoon lekker kind in jezelf te zijn en jezelf op te laden hiermee!

“Mensen waarderen dat je jezelf laat zien wie je écht bent, en dat mag je heus laten zien! “

We leven op een wereld die al beroerd genoeg kan zijn, en elk stukje vreugde en soms zelfs domheid kan een stukje in de positieve richting zijn waarmee we de wereld weer een beetje vrolijker maken. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik niet van de wereld houd, juist wel! Maar als ik een oogje werp op de maatschappij dan zie ik vooral veel bitterheid en ‘ikke ikke’ gedrag om me heen en gelukkig zijn er ook nog enkelen die wel kunnen lachen en genieten van het leven, diep vanuit hun hart! Mensen die wel écht gelukkig zijn en gewoon heerlijk van het leven genieten. Zij die kunnen genieten van de aardbei waar ze ook bij waren en nog vele dingen meer. Het kind in jezelf is wie je écht bent en mag zijn! Mensen zullen je het meest waarderen als je jezelf laat zien!

“Elk stukje vreugde en soms zelfs domheid kan een stukje in de positieve richting zijn waarmee we de wereld weer een beetje vrolijker maken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *