Een verhaal…

Een verhaal, dat is niet zomaar iets… Het kent veel verschillende kanten maar ook hoeken en ogen. Nadat het voorblad is opengeslagen en eventuele inhoudsopgave snel is overzien begint het verhaal dat door iemand is geschreven. Gebaseerd op een echte gebeurtenis, of een mensenleven, maar het kan ook fantasie zijn of misschien zelfs thriller. Creatie van iedereen leeft in een ieder ‘s hoofd, de één wil het schrijven, de ander verfilmen en weer de ander wil het uiten in muziek… De vrijheid om te delen hebben we gelukkig, om jouw fantasie of je verhaal over te brengen aan andere mensen. Een liefdesroman, wat ik zelf weleens schrijf en online publiceer of een ervaring met God… Drama of humor of een verhaaltje in de vorm van een gedicht, het maakt niet uit hoe, het is goed of fout.

“Creatie van iedereen leeft in een ieder ‘s hoofd, de één wil het schrijven, de ander verfilmen en weer de ander wil het uiten in muziek…

Wij, nieuwsgierige mensen, positief nieuwsgierige mensen, hebben behoefte aan creativiteit, bij onszelf of van een ander. Zet de TV eens aan, luister naar een lied op de radio of ga eens het internet op. Je ziet enorm veel creativiteit langskomen en je filtert voor jezelf datgene eruit wat jij wilt ervaren. Het boek, film of muziek, en tegenwoordig de blog en de vlog als we het digitaal bekijken… Alles lezen op een scherm en natuurlijk hoopt de schrijver of blogger op veel likes. Pak de bijbel, een boek vol met verhalen die realistisch zijn maar sommigen ook absoluut niet, en dat zéker voor ongelovigen. Ja hoor… David versus Goliath, een verhaal van een mens die een grote reus verslaat en dan de held is! Voor ons anno 2020 moeilijk te geloven, maar toch schijnt het te zijn gebeurd.

“Het boek, film of muziek, en tegenwoordig de blog en de vlog als we het digitaal bekijken…”

Ondanks verhalen die (haast) niet kunnen kloppen kun je er veel uithalen. Ookal geloof je niet in deze dingen, je kunt je fantasie erover los laten en voor de beelddenker is het helemaal feest! Want je gaat er een beeld bij creëren. David en Goliath, bijvoorbeeld in een soort Arena en dan het gevecht tussen al die mensen… Een verhaal maakt veel in je los, voor jezelf als je over jezelf schrijft, bijvoorbeeld net zoals ik een soort levensverhaal. Wat heb ik meegemaakt en wat heb ik ermee gedaan? Hoe heeft het me geluk gegeven of hoe heeft het me kapot gemaakt, het lijkt net een waargebeurde film die je nogal eens op RTL 8 zou tegenkomen op een doordeweekse avond waarbij je de tissues op tafel hebt staan… Tóch is het een verhaal, iets wat men deelt voor zichzelf en de ander!

“Een verhaal maakt veel in je los, voor jezelf als je over jezelf schrijft, bijvoorbeeld net zoals ik een soort levensverhaal”

Leren van wat de ander is overkomen, dat is vaak het doel van de schrijver van een waargebeurd verhaal, bij mij is het om mensen te informeren wat pesten voor gevolgen kan hebben en dat het absoluut not done is om zelf te pesten! Zoek maar eens op vele blogs of vlogs, iedereen heeft een eigen verhaal… De één vertelt het, de ander houdt het levenslang voor zichzelf wat erg jammer kan zijn voor de mensen om hem heen of voor de persoon zelf. Lange verhalen, korte verhalen, het maakt niet uit! Elk verhaal is bijzonder… Iets te vertellen hebben hoeft niets te kosten of niet veel, pak je het aan door middel van pen en papier of pak je de laptop of computer erbij en ga je het professioneel oppakken? Wat wordt je uitstraling? Doe het op jouw manier, hoe jij het wilt! Dat is wat ik je wil meegeven…

“De één vertelt het, de ander houdt het levenslang voor zichzelf wat erg jammer kan zijn voor de mensen om hem heen of voor de persoon zelf”

Het verhaal, waarbij je uiteindelijk kramp zou kunnen krijgen in je hand van het schrijven of typen, je niet meer in de realiteit zit met je gedachten maar helemaal in je eigen film zit, het is allemaal voor het goede doel, namelijk je verhaal! Er is altijd plek voor jouw verhaal, je hoeft niet de schuiven, niet te ruziën en niet te overleggen, jouw verhaal is van jou, op jou manier. Je verhaal, het is niet altijd één verhaal, het kan een vervolg krijgen, of er ontstaat zelfs een nieuw verhaal. Moet jij je verantwoorden voor jouw verhaal? Het antwoord is soms! Het kan gevoelig liggen, het kan heel nuchter zijn, humoristisch zoals eerder beschreven, maar het kan ook gewoon een verhaal zijn zoals vele andere! Lekker met een kop koffie of thee lezen zou ik zeggen… Maar pas op dat je niet knoeit 😉

“Er is altijd plek voor jouw verhaal, je hoeft niet de schuiven, niet te ruziën en niet te overleggen, jouw verhaal is van jou, op jou manier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *