Wat een plaknacht…

Pffff, wat een nacht was het toch weer na die hete tropische zomerdagen… Al zessendertig jaar leef ik op de creatie van onze lieve heer en al zessendertig jaar wennen die hete nachten niet! Misschien komt het omdat ik een Nederlander ben, komt het omdat wij niet voor het weertype zijn gemaakt… Tóch sliep ik na een andere creatie even te hebben kunnen aanschouwen… namelijk bliksem! Naderend natuurgeweld en de donder in de verte… Een dreiging van verandering, een dreiging van einde plaknacht en koele natte ochtend…  Een dreiging van geweld met flits en donder, want de natuur, die krijg je er écht niet onder! De natuur heeft een eigen willetje en misschien maar goed ook voor ons mensen…

Wij willen overal over kunnen bepalen, maar als de nacht zwoel is, als die plakkerig is dan is het zo! Géén president die erover in de aanval gaat of een koning, koningin die er zijn of haar persconferentie aan besteedt… Het is gewoon zo, het is de wereld, de natuur die zich niets laat zeggen, ondanks velen het wel zouden willen… De zwoele nacht ging over in regen en af en toe een donder in de verte, wat heerlijk die verkoeling en wat heerlijk voor plant, boom en bos! Bloemen openen zich wagenwijd om te snakken naar water en eindelijk krijgen ze het! De natuur zorgt voor plant, dier en mens en God kijkt toe, kijkt toe naar hoe hij de mooie wereld heeft gemaakt… Een mooie wereld die mooi moet blijven en ongeremd door het toedoen van het grootste gevaar op aarde, namelijk de mens…

Mijn ramen staan in elk geval wagenwijd open, want binnen, in de sauna die ik even thuisbasis noem, daar mag weer het hoog nodige verfrist worden en frisse lucht overheersen. Heerlijke lucht van de nieuwe frisse dag na het natuurgeweld, heerlijk nog met een enkel buitje en misschien een onweersdonder… Helemaal naar de top! Een fris begin van een afkoelperiode, na de dag weer een nieuwe nacht zo zacht, zo fris en zo fijn… Geen klam bed, geen zweet maar gewoon heerlijk uitrusten van de tropische kortere nachten die ik minder heb kunnen slapen… Heerlijk met het geluid van de wind en enkele regendruppels die neerkletteren op de tuintafel… Heerlijk het water om me heen dat de natuur laat drinken en ik alles even heerlijk kan laten bezinken…

Slaaplekker zeg ik tegen mezelf, even slaaplekker tegen alles en iedereen, welterusten en droom zacht… Ik geniet van de pracht, maar ook God ‘s creatie en zijn aanwezigheid in mijn hart… Ik geniet van het moment dat hij me rust gunt, even een nacht ogen dicht en alles op pauze tot de volgende dag… Een nieuwe dag met nieuwe ronden en kansen, een dag met mensen en dieren, een dag met natuur, en een nieuwe dag met opnieuw alle pracht die de wereld me kan schenken, die God me kan schenken, samen met Jezus en de Heilige Geest… God leeft, Jezus leeft, de Heilige Geest leeft, en ik… ik leef met hun! In hart en nieren… Ik leef samen met hun, ze zijn mijn gids en mijn genezers……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *