De oudjes knallen over de radio!

Het foute uur, wat een heerlijke playlist is dat om zo af en toe naar te luisteren. Q-Music staat daarom ook regelmatig aan en daar wordt nu de Foute 1500 uitgezonden. Even heerlijk in de auto, op het werk of gewoon thuis even lekker terug naar vroeger… De tijd dat ik muziek op cassettebandjes afspeelde en later cd ‘s kocht. De aller eerste CD die ik kocht weet ik nog heel goed… Ik had een CD speler maar nog geen CD en dat kon natuurlijk niet… Een CD met twintig house-hits van die tijd, ik denk 1993 of 1994 en daar was ie… mijn house liefhebberij was geboren! Bijna iedereen luisterde ernaar en je wilde toch kunnen meepraten maar ook meezingen en meedansen op de muziek die iedereen leuk vond? In de schoolkrant stond toen bij mijn naam: ‘een computer en house-specialist’ en dat was ook waar! Computers waren toen al mijn favoriet en house-muziek daar gingen mijn voetjes mee van de grond.

“Bijna iedereen luisterde ernaar en je wilde toch kunnen meepraten”

Is het de leeftijd? Is het de cultuur? House muziek dat uit Amerika, wacht eens even, ook uit Nederland over komt waaien op je speakers en bijna iedereen daarmee besmet raakt. Positief besmet ging ik geregeld naar de CD winkel lekker luisteren en dan moest het wel weer house muziek zijn, want dat was nu eenmaal het enige waar we naar luisterden. Klassiek, Jazz, Rock of andere genres, daar was ik toch nog te jong voor? Knallen moest het! Die goede oude tijd, dat je nog naar de winkel ging om een cd te kopen, en hetzelfde met cassettebandjes en lp ‘s. Het was toen ondenkbaar om bijvoorbeeld digitaal bijna alles te krijgen wat je maar wilde, en dat voor een vast bedrag per maand. De lp, cassette en cd-speler gingen de afgelopen decennia over naar digitaal. Dezelfde kwaliteit, dezelfde klank, alleen digitaal op al je apparaten! Wie had dat kunnen denken?

“Klassiek, Jazz, Rock of andere genres, daar was ik toch nog te jong voor?”

De hits van toen klinken weer als vanouds, want stereo bestond toen al en ook op moderne apparaten is de house disco nog steeds erg leuk! Ookal ben ik nu zessendertig, de oudjes van toen denderen naast de rock en pop van nu door de speakers. De muziekkeuze van mij is erg breed, en sinds een jaar is daar ook Christelijke muziek bijgekomen. Het mag, gewoon als volwassene lekker op die oude hits van toen, of het nu dance, house of rap is, dat maakt niets uit. Sommige muziek neem je mee in de rest van je leven, hoe fout ze ook zullen zijn. Dus We ‘re Going to Ibiza, Hardcore Vibes en Kungfu Fightning blijven welkom in en op mijn playlist die ik tegenwoordig digitaal heb, en pas op… Kung Fu Fighting is een leuk nummer om zo goed mogelijk te proberen het na te doen, maar pas op dat je niet valt! Als je valt val je hard……

“Het mag, gewoon als volwassene lekker op die oude hits van toen, of het nu dance, house of rap is, dat maakt niets uit”

Het foute uur, vele hits daarvan klonken toen ook over de discman, heerlijk om je cd ‘s te beluisteren buiten huis. Je nam je discman mee naar school en samen met je klasgenoten stond je in de aula weleens te luisteren. Inderdaad, ene oordopje in jouw oor, andere in dat van de ander, tja hetzelfde beeld als wat nu mogelijk is, maar de smartphone was toen ook nog ondenkbaar. De discman had schokprotectie. Dit hield in dat liedjes in een geheugen werden geladen, bijvoorbeeld 25 seconden of meer… Zette je die aan dan slurpte dat batterijen, maar ach… je laadde ze thuis toch weer op! Barbie girl, maar ook even aan mijn moeder vragen of daar gaat ze waren en zijn toch nog wel mijn favorieten, net zoals honderden, misschien wel duizenden andere foute hits / classics uit de goede oude tijd! No limit and No Time to waste 😉

“Inderdaad, ene oordopje in jouw oor, andere in dat van de ander”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *