Levenslange anderhalve metersamenleving? Ik stem tegen!

Beste lezer, er is weer een hoop ophef over de nieuwe anderhalve meter samenleving en ik denk ook wel een beetje terecht! Maatregelen tegen Corona zijn begrijpelijk, maar uiteindelijk moet alles weer terug gedraaid worden naar normaal, want, beste lezer, wij zijn mensen die gemaakt zijn om samen te leven, en niet in ‘zogenaamde hokjes’ horen te leven! Géén levenslange anderhalve meter, géén levenslang thuis blijven, géén levenslang plexiglas tussen gezichten, géén levenslang zonder evenementen en kerken, en zéker geen levenslang zonder één mensheid! Waarom schrijf ik ook dit artikel? Omdat ik het veel om me heen hoor dat mensen bang zijn dat dit nooit meer zal herstellen.

Mondkapjes voor doctoren, tandartsen en chirurgen, géén mondkapjes op straat in de openlucht en in de trein, bus of tram. Geen afrijexamen met mondkapjes en géén levenslange straf met boete ‘s van vierhonderd tot vierduizend euro omdat we het allemaal in onze genen hebben om te communiceren, zowel lichamelijk als mondeling! Géén koningsdag de rest van je leven voor de platte TV in de huiskamer, géén eeuwig beeldbellen als nieuwe samenleving, géén afstand in de horeca! Salsadansen of springen tegenover de DJ, afdansen met je toekomstige partner voor het leven of kermis waar je verliefd je liefje uitvraagt door samen voor de schiettent te staan of de botsauto ‘s en tenslotte in de zweefmolen! En, wie wil er niet samen in het bubbelbad? Dát is samenleving……

Wij mensen zijn van de ‘hug’, de knuffel, de kus en het stoeien, wij mensen zijn van het polonaisegedoe, wij mensen zijn van het samen nieuwjaar inluiden met champagne en dat moet klinken! Wij mensen, samen hand in hand over de hele wereld horen warmte te geven en te nemen, wij bidden samen, we danken samen, we consumeren samen lief en leed en daarom zeg ik ook nee! Nee tegen een anderhalve metersamenleving voor altijd… Nee voor de hokjesmentaliteit, nee voor een mentaliteit die achteruit gaat, nee voor afstand! Misschien laten we ons allemaal opfokken door de media, want dat kunnen ze soms erg goed, maar misschien is het ook niet zo… Daarom hier mijn stem, namelijk Nee! Géén levenslange anderhalve samenleving, géén levenslang Corona!

“Wij zijn mensen, géén objecten die je in hokjes kunt drukken om als robots te leven!”

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *