De zomer in je bol!

Yes! Het is bijna zomer, zélfs voor de dromer… De kalender tikt bijna de 21ste juni aan en dan zeggen we ‘gaan met die banaan’! Zon, zee strand, en natuurlijk ook gewoon je baantje aan de lopende band. Deuren wagenwijd open en bij verhit te zijn geraakt met een ijsje naar buiten lopen, een beeld van de werkvloer in warm weer wat altijd goed is voor de sfeer! Puffen, diep in en uitademen en als het even kan een emmer water over je heen, en natuurlijk doe je dat niet alleen! Collega ‘s maar ook vrienden of familie, broers, zussen, er valt weer een zomer te vieren met onze rust en onze klussen! Lachen, gieren brullen, in het weekend even niet werken met de vele enen en nullen…

BBQ hier en kampvuur met een potje bier, sfeer en gezelligheid is datgene wat de zomer zoveel meer maakt voor mens en dier. Blauwe lucht en zon boven ons, ‘s avonds de vieze voeten afspoelen met de ruwe spons, want heerlijk op blote voeten is toch wat iedereen ervaart als een winterdeken van dons? Winter, daar moeten we nu nog even niet aan denken, zullen we nog een colaatje met ijsklontjes inschenken? 21 Juni, de eerste officiële zomerdag, we gaan meteen overstag! Korte broek aan, maar kan dat met al die pondjes van afgelopen tijd? Zullen we eens ophouden met deze vorm van bangheid? We zijn zoals we zijn, en dat is met pret en soms ook pijn! De zomer! Die zit nu in onze bol, dus het is tijd voor lekker leven en vooral veel lol!

Energie en een bruin kleurtje, voor de vrijgezellen onder ons… vergeet niet een lekker geurtje! Op hun best, op jouw best, kijk om je heen en blijf niet alleen… Zomer brengt de extra lach en blik, Cupido zal zeggen ‘ik let op uitstraling en daarmee bepaal ik op wie ik mijn pijlen mik!’ Samen, hand in hand, de zomer versterkt de verliefdheidsband! Mooi weer, overal wat te doen en áltijd sfeer! Mensen om je heen, samen en zéker niet alleen! Actief in plaats van passief, daarmee zal je toch zeggen dat dit gedicht de spijker op de kop slaat en iedereen in de zomer extra van het leven genieten gaat! Dat is waar de zomer met zijn extra uitstraling voor staat… Beste lezer, 21 Juni is de eerste officiële zomerdag! Geniet ervan 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *