Vaarwel computergames!

Beste lezer, ik heb het nooit verwacht dat ik deze keuze zou maken, maar vanavond ga ik alle computergames van mijn PC verwijderen. Dat betekent geen Battlefield meer, Geen Call of Duty meer, geen Overwatch meer, geen Planet Coaster meer, Geen Diablo meer en nóg vele titels niet meer… Al meer dan een jaar speel ik geen games meer en het kost alleen maar onnodig ruimte op mijn harde schijf, en jawel, bij elke update neemt het meer ruimte in gebruik… Van kinds af aan speel(de) ik al computerspellen, weet je nog met die diskette ‘s en de MS-doscommando ‘s? Ja, van die tijd ben ik! Ik ben er eentje van de jaren tachtig die bewust is groot geworden met MS dos en de beginselen van Windows. ‘Command directory’ en dan de titel van het spel of programma, of gewoon dubbelklikken onder Windows en spelen maar!

“Weet je nog met die diskette ‘s en de MS-doscommando ‘s? Ja, van die tijd ben ik!”

Ik wilde altijd de nieuwste versies van de games in bezit hebben, en jawel, ook netjes legaal! Netjes in zo ‘n hoesje met een boekje en vele extra ‘s! Leuk om te lezen terwijl je een half uur zit te wachten om zo ‘n spel te installeren op je computer, want om een bekende titel van tegenwoordig te kunnen spelen moet je even wachten totdat alles gedownload en geïnstalleerd is… Ja, dat is een hele aflevering GTST of misschien wel twee, want zo ‘n spel is gemiddeld 75 tot 100 GB aan opslagruimte kwijt, in tegenstelling met vroeger op een diskette 1,20 MB of een paar floppy ‘s die je moest installeren op je harde schijf met in totaal 40 MB ofzo… Tja, tijden veranderen, computers worden groter en intelligenter, het lijken tegenwoordig net mensen of niet? Ja, als ik hieraan denk dan denk ik terug aan een leuke tijd tijdens mijn jeugd en later tot aan nu!

“Tijden veranderen, computers worden groter en intelligenter, het lijken tegenwoordig net mensen of niet?

Ik had net zoals nu van kinds af aan een goed sociaal leven met vrienden en was vaak buiten huis, maar ik heb ook vele uren besteed aan gamen, zowel tegen de computer als online! Schieten totdat je de beste was, de éne keer lukte dat, de andere keer niet… Ik, de stoere ik die bovenaan stond tijdens een potje Battlefield, soms voor even, soms voor lang, en wat waren het spannende uren, en als je nagaat, wát een virtuele wereld is het eigenlijk! Ja, ik vond de spellen erg leuk, maar misschien word ik er wel te ‘oud’ voor op mijn zesendertigste… Op een gegeven moment komen er andere ook hele leuke en bijzondere dingen in je leven waardoor je gewoon geen tijd en zin meer hebt om te gamen. Schrijven en bloggen neemt ook tijd in beslag, en hierin wil ik me ook blijven door ontwikkelen. Wat er allemaal op mijn pad komt op dit gebied zie ik wel, maar ik hoop op heel veel mooie dingen nog in mijn leven!

“Ik vond de spellen erg leuk, maar misschien word ik er wel te ‘oud’ voor op mijn zesendertigste…”

De pretparken ‘Fantasyland’ en ‘Santa ‘s Paradise’ zullen voor altijd gesloten worden in Planet Coaster, evenals mijn gezin en mooie huis in The Sims… Een oude tijd wordt afgesloten en een nieuwe breekt aan waarbij ik me onder andere meer bezig wil houden en verder wil ontwikkelen in schrijven en bloggen en een nieuwe website die ik naast deze erbij aan het bouwen ben. Het wordt een website met Christelijke inhoud, maar daar vertel ik je binnenkort meer over! Nu eerst het oude opruimen, dat betekent het ‘de-installeren’ van mijn computergames… Dat gaat als goed is sneller dan het downloaden en installeren ervan! We zullen zien…

De pretparken ‘Fantasyland’ en ‘Santa ‘s Paradise’ zullen voor altijd gesloten worden in Planet Coaster, evenals mijn gezin en mooie huis in The Sims…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *