Mediteren: luisteren naar jezelf en God

Beste lezer, we bidden voor het eten en erna, hetzelfde doen we ook als we de dag afsluiten en de dag beginnen. Onze vraag, onze dank en ons gevoel delen we dan even met God. Meditatie is een activiteit die ook steeds meer door mensen wordt gedaan, en ook in combinatie met gebed is dit een mooie gebeurtenis. In de meditatie die ik altijd toepas luister ik naar God en ik praat met hem, ik bid en ben ook dankbaar, ik bid voor anderen en ik neem de tijd om naar mezelf te kijken en daarmee bedoel ik om diep in mijn gedachten en gevoel te kijken en in alle stilte pas ik dit toe. Je bepaalt zelf hoelang je het doet, volg je gevoel hierin en je zal nog sterker met je gevoel in verbinding komen dan ooit tevoren! Luister naar de HEER wat hij je te vertellen heeft en luister naar je eigen hart! Sluit je ogen even een momentje voor de buitenwereld en ‘wees met jezelf bezig’! Gewoon dat kwartiertje, misschien een half uurtje…

Luister naar de HEER wat hij je te vertellen heeft en luister naar je eigen hart!

Ikzelf heb een slaapkamer als meditatieruimte ingericht, er staat een stoel maar als ik het prettig vind kan ik ook op een bed gaan liggen om tot de HEER en soms mezelf te komen. De stilte die ik ervaar, even helemaal niets om me heen alleen ik met mijn ziel en de HEER. Samen de ideale combi om aan een stabiel leven te blijven werken en te werken aan groei! Groei met mezelf en de groei in de communicatie met God. Zelf steek ik meestal kaarsjes aan voor de sfeer, want je mag het voor jezelf best wel gezellig maken op die plek en kaarsjes zijn toch lichtjes die samen één licht brengen in je leven en naar dat van God. Maak het voor jezelf prettig en neem dat éne moment op de dag, misschien een paar keer per week of één keer in de week, wanneer jij het nodig hebt! Even weg van alles, even weg van de sleur van de dag, even dat moment met jezelf en God!

De stilte die ik ervaar, even helemaal niets om me heen alleen ik met mijn ziel en de HEER. Samen de ideale combi om aan een stabiel leven te blijven werken en te werken aan groei!

Heb je geen ruimte voor een meditatie? Geen nood, er is vast een mogelijkheid in de woonkamer en anders je slaapkamer of misschien kan het ook wel in de keuken. Elke ruimte kan gebruikt worden om te bidden, maar ook om te mediteren. Zorg voor stilte, en ervaar hoe het is om écht even alleen samen te zijn met God. Zelf voel ik me er na de tijd een stuk beter door en ik doe dit al jaren! Meditatie heb je in veel verschillende vormen, vooral in het Boeddhisme is het een bekende activiteit, maar ik leg de focus écht op de meditatie met de HEER God, Jezus en de Heilige Geest. Geen Boeddha ‘s of  andere afgodsbeelden dus 😉

Elke ruimte kan gebruikt worden om te bidden, maar ook om te mediteren. Zorg voor stilte, en ervaar hoe het is om écht even alleen samen te zijn met God

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *