De drie B ‘s

Bitterheid, bedroefdheid, boosheid, dat zijn de de drie B ‘s bij elkaar die het leven erg moeilijk kunnen maken. De zon schijnt maar je merkt het zonlicht niet op. De maan schijnt maar het haast magische licht laat je koud… Als we het over liefde en geluk hebben, hoelang is het dan geleden dat je dat hebt ervaren? Misschien denk je bij jezelf ‘ik weet niet eens meer hoe het voelt…’ De drie B ‘s, ze lijken erg op een Nederpopgroep die met hun combinatie wél voor ‘good feeling’ kan zorgen maar als jij het hoort laat het je koud… Ik noem het bezeten door de drie B ‘s! Ik zie het veel om me heen over de wereld, bij de één erger dan de ander! Uitzichtloos gedrag, snel geïrriteerd, en door alle maskerade heen merk je vaak ook de zorgen die bij iemand leven. De zorgen zijn er en die kun je niet altijd verschuilen. De drie B ‘s zijn bij veel mensen probleem nummer één en vroeg of laat zak je in elkaar op welke manier dan ook…

Bitterheid, bedroefdheid, boosheid, dat zijn de de drie B ‘s bij elkaar die het leven erg moeilijk kunnen maken

Overspannen, depressief, burnout, het zijn allemaal van die woorden die we veel over ons heen horen komen. Een ideaal woord om de drie B ‘s te verklaren met nog een hele boel ellende daardoor erbij! Wat is de oorzaak dat je de drie B ‘s op bezoek krijgt? Dat kan vanalles zijn, bij mij heeft het in het verleden te maken gehad met pesten en epilepsie, maar hoe staat het er bij jou voor? Wat heb jij diep in je hart vastzitten? Wat heb jij in je gevoel wat de buitenwereld misschien helemaal niet mag weten? Wat is jouw schade? En, als je hierover nadenkt, dus écht goed over nadenkt, dan maakt het je droeviger en verdrietiger, maar wat kun je eraan doen? Ookal is alles uitzichtloos, maar wat zou je misschien moeten inleveren aan bijvoorbeeld materialisme? Gaat je hart sneller kloppen als ‘datgene’ of misschien zelfs wel ‘diegene’ uit beeld is? Denk er eens over na, want naar je eigen hart luisteren is nog nooit iemand dommer van geworden!

Wat is jouw schade? En, als je hierover nadenkt, dus écht goed over nadenkt, dan maakt het je droeviger en verdrietiger, maar wat kun je eraan doen?

Het zijn soms moeilijk keuze ‘s om te maken, ook ik heb daarmee te maken gehad in het verleden, en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik hiermee in mijn leven mee te maken krijg. Elke dag sta je tussen keuze ‘s. De keuze ‘s van goed of fout, de ene keer belangrijker dan de andere keer en alles bij elkaar bepaalt je leven en bepaalt wie je bent. Ook kan de keuze van een ander jou negatief beïnvloeden, dus nee, als je in de ‘rats’ zit is het zeker niet je eigen schuld. Tenminste, in veel gevallen niet! We willen met ons allen mee in die dagelijkse sleur, waar ik weleens vaker over schrijf en over heb geschreven… De dagelijkse sleur van presteren en met alles en iedereen mee moeten! Ookal gaat het ten koste van jezelf, je moet en zal met de sleur van de maatschappij mee! Waar blijf je zelf? Wat blijft er van jou over als je ervoor kiest om ‘er ook bij te willen horen’ bij al die mensen die vroeg of laat gigantisch van het vlot vallen?!

We willen met ons allen mee in die dagelijkse sleur

Deadlines halen, want we moeten zo nodig meerdere keren in het jaar op vakantie en ookal kan ik het niet aan, ik moet verder! Ik wil erbij blijven horen en mijn dure hypotheek moet betaald worden! Die grote auto onder me moet betaald worden, dus ik moet bonussen halen en streven naar succes! Zakelijk succes… Waar is je eigen succes? Maakt al dat zakelijke succes je vrij waarbij je over je grenzen gaat, élke dag maar weer? Rennen om binnen de tijdstippen te blijven en honderd dingen tegelijk kunnen? Het maakt me al benauwd op het moment dat ik dit typ… Even diep inademen en weer uit! 50 uur werken, ook ‘s avonds, het doet me verstikken als ik eraan denk… Ik, de schrijver van deze column, ik ben blij met mijn vrijheid, de vrijheid van de werkdag van 9 tot 2… De werkdag waarin ik niet over de grenzen ga, waarin ik gezond blijf! De plek, de omgeving waar ik mag werken zonder te borrelen als een boiler…

Waar is je eigen succes? Maakt al dat zakelijke succes je vrij waarbij je over je grenzen gaat, élke dag maar weer?

Ik die wil werken en aanpakken, maar ook ik die het recht heeft om vrij te leven en mijn eigen leven kan voeden met gezonde energie… Ik die het recht neemt om vrij te leven en om te genieten van het leven zoals ie is bedoeld… Ik die is bevrijd door God, door de schepper die mijn leven weer kleur heeft gegeven! Ik met minder te besteden ‘dan die ander’ maar wel rustig kan ademen en het op mijn manier doe wat voor mij goed voelt… Mijn leven leef ik in balans, een balens van werken voor jezelf en voor de ander, maar ook om te genieten en te leren. Ik in mijn balans voor het avontuur, voor groei! Niet alleen de groei om hogerop te komen in werk, maar ook in mezelf en in mezelf naar de ander…… Ik die het leven samen leeft met God, via zijn Heilige Geest en met de theorie en praktijk van Jezus hier op aarde. Groeien is wat ik doe, ontwikkelen is wat ik doe, met m ‘n kop tegen de muur aanlopen is wat ik doe met als gevolg koppijn… Maar de souvenir van je fouten is waar je aan kunt verderbouwen om het wél goed te doen!

Ik die het leven samen leeft met God, via zijn Heilige Geest en met de theorie en praktijk van Jezus hier op aarde

Dat is wie ik ben, en dat is wat ik met jou wil delen. Ik ben niet perfect, ik ben niet de ultieme vondst om alles goed te kunnen, ik ben een discipel, ik ben een mens met een hart en ook met zijn nadelen, maar zéker ook zijn voordelen om met mezelf, jou en heel veel anderen te delen! Ik ben diegene die de drie B ‘s bij mezelf verbant, en hoop dat ook jij die geraakt wordt door dit verhaal, op jouw manier, jezelf herkent in deze situatie omdat je er misschien ook door bezeten bent hetzelfde kunt doen……

Dat is wie ik ben, en dat is wat ik met jou wil delen. Ik ben niet perfect, ik ben niet de ultieme vondst om alles goed te kunnen, ik ben een discipel, ik ben een mens met een hart en ook met zijn nadelen, maar zéker ook zijn voordelen om met mezelf, jou en heel veel anderen te delen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *