Vrede, dát is een opgave!

Beste lezer, als we het hebben over leven in vrede, wat denk je dan bij jezelf? Als je ontzettend kwaad bent op iemand en het niet meer goed te maken valt, misschien haat je iemand zelfs wel… Als je hem of haar ziet komen er allerlei kwade gedachten in je op en heeft diegene al zelfs wel een scheldnaam van je gekregen… Helaas, ja, ik zeg nadrukkelijk, helaas denken veel mensen zo op deze manier! Iemand heeft een fout gemaakt en moet voor altijd gehaat worden en nagescholden… Richt nu de spiegel eens op jezelf, waarin heb jij gefaald? Wie heb jij ooit teleurgesteld of pijn gedaan? Misschien heb jij wél geluk dat die relatie of vriendschap weer is goed gekomen! Boosheid gaat over in bitterheid, haat gaat over in ijzige kou! Hoevaak hoor je wel niet de boosheid of haat over een ex? Wat voor ‘eikel’ of ‘heks’ is hij of zij wel niet?

Richt nu de spiegel eens op jezelf, waarin heb jij gefaald? Wie heb jij ooit teleurgesteld of pijn gedaan?

Achterlaten betekent doorgaan, niet met een beetje maar met alles. Als iemand je zou vragen om de persoon waar ik het in bovenstaande alinea over heb te vergeven begint het waarschijnlijk overal in je lichaam te borrelen. Je lijkt net zo ‘n boiler die een heel huis kan verwarmen… Maar denk eens verder na, hoe zal het voor jezelf voelen als je iemand kunt vergeven en de boosheid of zelfs haat kunt overzetten in vergeving en uiteindelijk in liefde met deze situatie kunt omgaan. Liefde naar iedereen, dat is wat God van ons verwacht, want ook hij houdt van ons! Je ex kan vreselijke dingen gedaan hebben, maar vergeet één ding niet, ook hij of zij zal zich moeten verantwoorden bij God, en de last ligt bij de HEER en bij je ex in dit geval en hij zou niet bij jou moeten liggen! Jij moet verder met je leven. Ik nam de veel besproken ex even als voorbeeld, want die persoon komt altijd dichterbij dan wie dan ook!

“Denk eens verder na, hoe zal het voor jezelf voelen als je iemand kunt vergeven en de boosheid of zelfs haat kunt overzetten in vergeving en uiteindelijk in liefde”

Hoeveel zonden hebben wij in ons leven wel niet begaan? De één erger dan de ander, maar tóch blijft God van ons houden! Hij vergeeft ons, en we krijgen weer een nieuwe kans als we het verprutsen! De deur staat voor je open als je erom vraagt, om opnieuw de Heilige Geest in je te laten werken en misschien zelfs wel een beter mens te worden hier op aarde. God, onze schepper, onze HEER vergeeft, keer op keer, zolang jij het ook écht meent! God zal nooit minder van je houden, hij houdt van je zoals je bent, met je plus en minpunten! Hij verwacht enkel dat wij op dezelfde manier hier op aarde vergeven, en ik zal je zeggen… Dat is moeilijk maar toch wordt het wel verwacht… Je hoeft met je ex geen koffie te gaan drinken, maar het is puur gevoelsmatig, puur in je hart dat je de haat omzet in vergeving en de bitterheid die in je leeft omzet in liefde!

God, onze schepper, onze HEER vergeeft, keer op keer, zolang jij het ook écht meent!

Achter je laten is goed, maar om duidelijker te zijn, laat het achter zonder haat en boosheid, dat zijn twee negatieve dingen die je als een betonblok meeneemt aan je voeten, misschien wel voor de rest van je leven! Want, elke keer dat je aan je ex of een ander denkt waar je boosheid of haat voor voelt dan wordt de wereld opeens (even) donker en lijkt het alsof het keihard gaat onweren! In en om je heen… Als God het kan, en Jezus eerder op aarde, want zij hebben van alles de meeste ellende op zich gekregen, waarom zouden wij het niet kunnen?! Zelf heb ik dit ook moeten leren, ik was ook een bron van bitterheid, boosheid en woede in het verleden. 40 pesters vergeven, hallo zeg?! Het was een dubbel A4 tje dat ik bij mijn psychologe had opgeschreven, 40 mensen die me hebben gemaakt wie ik toen was, maar ook 40 mensen die ik heb kunnen vergeven! Lukt het niet alleen, doe het via gebed of samen met iemand anders, het geeft resultaat voor de rest van je leven!

Als God het kan, en Jezus eerder op aarde, want zij hebben van alles de meeste ellende op zich gekregen, waarom zouden wij het niet kunnen?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *