De roos…

De roos, overal waar je komt kom je ze tegen, maar is het ‘gewoon de wereld’ of is het een zegen? De lente is ver gevorderd, de zomer komt zijn intrede doen, maar de roos geef ik misschien ooit wel met de eerste zoen! Met liefde en genegenheid, geheel zonder strijd, een gevoel dat ik zou willen delen, zonder ook maar op één manier met iemands gedachten te spelen. Recht vanuit mijn hart hou ik deze roos vast, alleen voor diegene die in mijn gedachten, maar ook voor mijn gevoel bij me past. Als klein bloemetje kom je uit het gras of zand, zo klein en kwetsbaar, maar wát een uitstraling, wát een gebaar!

Door de wind beweeg je alle kanten op, de wind die je laat dansen naar de top… Hoe mooi je bent, zo ben je altijd, zo zoals iedereen je kent. Elk jaar weer, opnieuw en opnieuw, op dezelfde plek of uitgebreider, voor jou, mooie roos… is niets te gek! Je bent een gebaar, niet alleen jezelf maar ook diegene aan wie ik je geef, want liefde dat is wat ik voor jou en haar beleef! Het moment van aankomst, daar voor de deur waar ik sta verliefd te zijn, gewoon zoveel liefde zo fijn. De deur voor de plek waar mijn grote liefde woont, waar ik aanbel met de hoop dat jij, mijn roos, mijn liefde beloont. Ik wacht, het kan niet lang genoeg duren, heel langzaam begint mijn gedachte me in een droom te sturen…

Hoe zal het zijn, ik met jou, roos, in mijn rechter hand. Wat hoop ik dat ik bij haar in haar armen beland. Er is al een ogenblik voorbij en ik zie en hoor geen aanwezigheid, ik wacht op haar, oh zo mooie meid! Het moment komt daar, er komt beweging en ik hoor iemand lopen, oh gelukkig mag ik hopen, hopen om met haar naar binnen te lopen. De deur gaat open en daar staat ze… Wauw! Jij, mijn roos, ik neem afscheid, ik geef je aan mijn mooie meid! Liefdevol zal ze je ontvangen, net op hetzelfde moment dat ik haar kus op haar wangen. Omarmen is wat we elkaar doen en ik vertel je, het blijft niet bij die ene zoen… We zijn smoorverliefd, en oh mijn roos, wat sta je daar mooi in je vaas, jij bent nu niet meer mijn, maar haar mooie rooie roos, gekregen uit liefde en een kleine bloos…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *