Gelijkheid…

Een wereld van zeven miljard mensen, vele soorten en maten, in vele culturen en godsdiensten… Je zou bij jezelf denken, goed toch?! Mensen zoals ze zijn, zoals ze mogen zijn, zoals ze zich mogen laten zien aan alles en iedereen! Kleurling of blank, gelovig of helemaal niet, iedereen is mens van hetzelfde vlees en bloed! Maar wat als we het hebben over discriminatie? Door de politie harder te worden aangepakt of zelfs vermoord worden omdat je een andere huidskleur hebt… George Floyd is de naam die al ruim een week over de hele wereld in nagedachtenis klinkt… I can ‘t breathe zijn waarschijnlijk de laatste woorden die hij met veel moeite uitsprak terwijl hij werd verstikt door een Amerikaanse politieagent, iedereen eromheen die het zag, iedereen eromheen die hem zag sterven, iedereen eromheen die het nooit meer van zijn of haar netvlies krijgt…

I can ‘t breathe zijn waarschijnlijk de laatste woorden die hij met veel moeite uitsprak

Een jongeman, tien jaar ouder dan mij, een hele toekomst voor zich is niet meer omdat hij donker was. Hij moest in gedachten van een politieagent worden uitgeschakeld, nu voor altijd! De wereld is in shock, want in veel steden over de hele wereld is het donker van rouw, maar ook van boosheid en onbegrip! Zelfs in meerdere steden in Nederland worden protesten gehouden en komen mensen op voor gelijkheid. Gelijkheid dat donker op dezelfde manier behandeld moet worden dan blank, eindelijk eens voor altijd af te rekenen met het verschil dat mensen met hun idiote gedrag maken! Ras, huidskleur, we geven het een naam, maar waarom doet men zo kinderachtig om uiterlijk? Waarom moet het levens kosten? Het antwoord kan vanalles zijn gekoppeld aan een woord namelijk haat! Die zwarte, die nikker, de woorden maken me misselijk, maar het is de normaalste gang van zaken in uitspraak onder sommige mensen… Wie heeft het recht om aan God ‘s creatie te komen?!

Waarom moet het levens kosten? Het antwoord kan vanalles zijn gekoppeld aan een woord namelijk haat!”

Politie, wat het voorbeeld moet zijn voor de maatschappij, hoe heeft het zover kunnen komen?! Dat zij, juist zij haat uiten aan mensen van het andere ras? Zij, die overal te vinden zijn om te beschermen, maar blijkbaar ook om te haten in sommige streken van een land… De mensheid is boos, de politie staat onder druk, daarom al tienduizend arrestaties in Amerika door de protesten. Het borrelt in ieders brein, bij de één meer dan de ander, want, wie is de volgende? Wanneer wordt er weer een corrupte gek uit de politie getrokken? Ondanks Corona, ondanks de maatregelen, mijn volste begrip voor protesten! Iedereen op deze wereld heeft recht, namelijk bestaansrecht! Iedereen heeft recht op gelijkheid en wij, creaties van God, wij hebben niet het recht om te oordelen over iemands voortbestaan! Gelijkheid over de hele wereld, over zeven miljard mensen, gelijkheid in hart en nieren!

Iedereen op deze wereld heeft recht, namelijk bestaansrecht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *