De geest is gegeven…

De Geest Gegeven, met alle heiligdom en liefde van God en Jezus! De Heilige Geest is zo ‘n tweeduizend jaar geleden over de discipelen van Jezus gestort. De leegte na het verdwijnen van Jezus naar de hemel duurde gelukkig niet lang, want zijn geest, zijn ‘souvenir’ is gestort tot op de dag van vandaag! En hoe een souvenir? Eentje die je verbinding is met de hemelse vader en Jezus, eentje die altijd bij je kan zijn! In makkelijke en moeilijke tijden is de Heilige Geest bij je en in je… Vooral nu, zo ‘n tweeduizend jaar later denken veel mensen ‘Wat een onzin!’, de Heilige Geest nu met al die ellende om je heen bestaat toch helemaal niet?! Corona, kanker, scheidingen, haat, nijd, boosheid, verdriet… elke dag maar weer, we worden er allemaal mee geconfronteerd, nu we allemaal zo ‘n twee maanden in lockdown hebben gezeten vanwege het Coronavirus, en nu? We moeten zoveel mogelijk van elkaar leven met onze anderhalve meter afstand, nou waar is die Heilige Geest?!

Vooral nu, zo ‘n tweeduizend jaar later denken veel mensen ‘Wat een onzin!’

We mogen vanaf morgen weer wat meer, maar de twee maanden waren misschien voor veel mensen wel hels! Geen sociale contacten, en als je alleen bent, dus geen relatie hebt, knudde om dan alleen thuis te zitten en grotendeels ook in je leven alleen te zijn… Knudde, en dat gebeurt allemaal op de wereld van een hemelse vader die de Heilige Geest uitstortte over mensen toen Jezus naar de hemel ging… Waarom wordt de bijbel geen sprookjesboek genoemd? Niemand gelooft daar toch nog in? Zie om je heen… de wereld zoals ie is! Het draait allemaal om macht, ziekte en armoede! Maar beste lezer, er zijn ook positieve dingen, alleen worden we vaak overrompeld met de negativiteit en verleidingen die om ons heen komen en wat ons probeert te pakken. En God, die is écht wel bij je! Helaas is het alleen zo dat de tegenpool van God, namelijk de duivel, ook wel Satan, ook sterk is, ongelooflijk sterk en voor je het weet heeft hij je in zijn grip… Vooral nu in deze tijd waarbij we allemaal voorzichtig moeten zijn en de afgelopen twee maanden moesten schuilen voor het Coronavirus.

Waarom wordt de bijbel geen sprookjesboek genoemd? Niemand gelooft daar toch nog in?

De verleiding om weg te zakken in je negativiteit hangt boven je hoofd als je sociaal wordt beperkt. Prachtig weer buiten, een drama binnen, want er is niemand! Geen mens die je verwelkomt of geen mens die naast je staat of zit, samen kookt of je knuffelt. En dat knuffelen, kunnen we dat in de toekomst weer doen? Zal de anderhalve meter mentaliteit worden beëindigd? Zullen mensen weer dichter bij elkaar komen? En als je alleen bent: hoe kan ik nu aan een date komen? Je moet afstand nemen en je kunt niet eens knus zijn samen als de klik er is… Of toch wel?! Maakt God uitzonderingen in deze tijd? Stuurt hij de Heilige Geest aan om toch ook in deze tijd mensen bij elkaar te brengen? Géén anderhalve meter, wél een relatie, geheel onverwacht! Geen regels om elkaar te mogen aanraken uit liefde? God zal boven ons zijn maar hij zal soms ook naast ons staan, hij stuurt zijn geest naar mensen toe om geluk te bezorgen, ookal lijkt het niet zo als je om je heen kijkt. God maakt uitzonderingen, God maakt dingen realiteit die voor ons hier op aarde onmogelijk lijken, God boort door alle negativiteit heen en openbaart zich met positiviteit.

Maakt God uitzonderingen in deze tijd? Stuurt hij de Heilige Geest aan om toch ook in deze tijd mensen bij elkaar te brengen? Géén anderhalve meter, wél een relatie, geheel onverwacht!

Wij leven met ons aardse leven, onze aardse manieren, ons aardse gedrag, maar God leeft in liefde en warmte en met een groot koninkrijk! Een koninkrijk dat véél groter en sterker is dan de hele aarde bij elkaar. Een koninkrijk dat het onmogelijke mogelijk kan maken, ook hier op aarde! Ook tijdens Corona, en ook tijdens de lockdown. Wat God kan, dat kan Satan ook, hij probeert ons met zijn negativiteit te beïnvloeden en dat kan zo ver gaan dat het je in ongeloof doet leven, of alleen het geloof van Satan en als vijand God. Een leven vol met haat, boosheid en bitterheid, of een leven waarbij het alleen maar draait om macht… Dat allemaal op een wereld die door God is gemaakt, en vergeet niet: Satan probeert alles kapot te maken wat van God is, en vooral de mensen zijn in zijn vizier… De geest van God kan in je leven, maar helaas ook de bezetenheid van Satan… Welke keuze maak jij? Kies je voor goed of kwaad? Dat is een ding waar we elke dag mee te maken krijgen. In principe laat God ons vrij op deze wereld, maar we worden wel geconfronteerd met de gevolgen van onze daden. Positief of negatief…

Welke keuze maak jij? Kies je voor goed of kwaad?

Jezus heeft ons achter gelaten om de geest te geven… De geest van God, de schepper! Met Pinksteren vieren we de storting van de Heilige Geest, elk jaar opnieuw! De Heilige Geest staat voor bevrijding, want je mag praten tegen God en hij is bij je! Hij geneest, hij troost, hij bouwt aan jou en aan je toekomst……

Jezus heeft ons achter gelaten om de geest te geven… De geest van God, de schepper!

2 reacties

 • Gerben van Leijenhorst

  De Heilige Geest is gekomen om ons te redden en het licht te laten zien aan anderen!

  Ik daag de lezer uit eens contact op met te nemen met Bas en hij wil jou vast wel een link met een mooie toespraak sturen of als de kerken weer open zijn dat hij je vast uitnodigt!

  want door Hem hebben wij beiden in één Geest de toegang tot de Vader.
  Efeziërs 2:18

  • admin

   Hallo Gerben,

   Dankje voor je reactie! Mooi gezegd 😉
   Er wordt aan gewerkt, maar ik hoop deze zomer hier wat van te kunnen publiceren.

   Groetjes Bas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *