Als jij het gelooft is het waar…

Als jij het gelooft is het waar, je droom, je nachtmerrie… Je bent bang of je bent blij en zit vol warmte. Je zet een been vanonder je dekens op de grond en gaat naar het toilet om te plassen, daar denk je bij jezelf ‘Wat zou het mooi zijn als de droom uitkomt, wat zou mijn leven er beter of mooier, misschien wel romantischer om worden…’ Of je denkt bij jezelf hoe kom ik van de gedachten van de nachtmerrie af? Of hoe voorkom ik dat deze nachtmerrie waarheid wordt? Ook dit leek zo écht… Je hebt tranen in je ogen staan omdat je bent overspoeld met verdriet, want wat je daar in die nachtmerrie zag was zo wreed… Wat nou als je zelf in je leven heel veel keuzes hebt om te maken? Wat nou als het een boodschap van God kan zijn?

Jij wilt verder met je leven terwijl een ander denkt dat je goed zit zoals het nu met je gaat. Je wordt beoordeeld, bijvoorbeeld op je werk, misschien wel door je familie of schoonfamilie en je wordt voor gek verklaard als je tóch die beslissing neemt en je dromen gaat volgen. Misschien toch baan kwijt of je partner die gaat lopen… Maar stel, je voelt dat je het anders wil aanpakken, je krijgt elke dag zin om te zeggen ‘nu ga ik het anders doen!’ ik groei verder in mijn leven en ik heb geen boodschap aan wat die ander, of anderen zeggen! Dan maar scheiden, dan maar ontslagen worden, dan maar in het onbekende terecht komen… Wie kan nu écht bewijzen dat het waar is wat ze zeggen? Wie kan je laten zien, bijvoorbeeld op een video opgenomen in het jaar 2026 met zijn of haar mobiele telefoon dat je gefaald hebt?

Je faalt pas als je blijft zitten waar je zit, vooral als je jong bent! Je niet verder komt en niet datgene uit je leven kunt halen waar je voor op de wereld bent gezet. Je de droom een droom laat en de nachtmerrie waarheid laat worden. Jij, een prachtig mens van God, door hem gemaakt met al je talenten, jij hebt het in je om te zeggen ‘ik doe het zelf’ en tegen anderen te zeggen ‘schaam je!’… Schaam je dat je mij in die hoek blijft duwen en mij blijft beperken! Doorzetten is wat van ons allemaal wordt verwacht… Zullen zij die het tegen jou zeggen zelf ook blijven steken in hun safezone?! Jij die volgens hun kleiner is dan hunzelf, hoeveel kleiner zijn zij tegenover wéér iemand anders? Kun jij bewijzen dat zij kleiner zijn dan jou? Misschien een hele negatieve gedachte, maar denk er stiekem toch eens over na!

Ga uitdagingen aan, ga samen met God de uitdaging aan, vraag hem om hulp en bewandel zelf je levensweg met de HEER! De HEER die je heeft gemaakt en weet wat goed voor je is… Laat anderen zien dat je wél meer kan dan zij denken en stel je positief op. Want, je leeft niet eeuwig en niemand weet wanneer voor jou je eeuwigheid is uitgestippeld. En wat als je dan terugkijkt op dit leven? Wat denk je dan bij jezelf als je altijd hebt gekozen voor die safezone? Wil je spijt krijgen van je uiteindelijk saaie leven? Altijd die voldoening die je niet hebt gekregen en mensen die naar beneden keken en jou zagen? Wat nou als mensen omhoog kijken en je zien? Die toffe persoon die het tóch heeft gemaakt, die toch heeft geluisterd naar zijn gezonde verstand en zijn hart heeft gevolgd. En de gelovige die bij zichzelf denkt ‘gelukkig! hij kiest voor de levensweg met God’, Prijs de HEER! Jouw droom is waarheid, wat jij gelooft is waar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *