De BOA, hoelang nog?!

Beste lezer, het is op het moment naast alle Corona nieuws een onderwerp waar veel mensen een mening over hebben, namelijk de BOA ‘s. De mensen die de maatschappij beschermen en ervoor zorgen dat regels worden nageleefd, bijvoorbeeld dat de boel schoon blijft in je straat of we zoals nu het geval is anderhalve meter afstand blijven houden en niet met te grote groepen bij elkaar komen. Vorige week is tijdens Hemelvaartsdag een BOA persoon in elkaar geslagen omdat hij een groep jongeren wilde attenderen omdat ze met een te groot aantal waren. Voor de veiligheid van jezelf en voor de ander krijg je met mishandeling te maken en beland je in het ziekenhuis! Er wordt heel simpel gezegd ‘de politie mag alleen wapens gebruiken, want zij zijn ervoor opgeleid en de BOA ‘s kunnen de politie inlichten indien nodig…’ BOA ‘s zijn niet opgeleid om met wapens om te gaan en het ‘hoort gewoon niet bij hun functie’!

Er wordt heel simpel gezegd ‘de politie mag alleen wapens gebruiken

Hoe bestaat het dat in een land als Nederland geen wapens mogen worden gebruikt door BOA ‘s? Zij die elke dag weer het gevaar moeten opzoeken, net zoals de politie. Ook zij moeten zichzelf kunnen beschermen en niet door twintig man of meer zich moeten laten aftuigen omdat ze geen gummiknuppel of ander wapen hebben… De minister zegt gewoon ‘het is niet hun taak om wapens te gebruiken’, dus ze moeten zich maar laten aftuigen, daar komt het op neer. Nul procent medeleven door de overheid him self! Het past niet in de boekjes der wetten, dus wanneer valt de eerste dode? Waar zijn we in Nederland mee bezig? Moet het nu echt mensenlevens kosten omdat de wet het niet toelaat dat medewerkers veilig genoeg kunnen zijn? Mensen die het nota bene voor ons opnemen? Je hoort het bijna alleen maar over jongeren, over hun gedrag, hun zogenaamd stoere gedrag dat te treurig is voor woorden, en hoe laf kun je zijn met twintig man?!

Het past niet in de boekjes der wetten, dus wanneer valt de eerste dode?

Blijkbaar is dat de normale manier van leven voor een deel van deze jongere generatie, meppen, schelden en woedeaanvallen… En de politie of de BOA? Zij moeten naar de wet handelen, maar pas op dat je niet iemand teveel pijn doet want dan heb je een rechtzaak aan je broek hangen met gevolgen voor je hele leven! En de jongeren, zij lachen zich kapot! Wéér een zorg minder… Wat is de rol van de ouders tegenwoordig in de opvoeding? Wat is de rol van scholen waarbij docenten ook al steeds minder mogen waardoor leerlingen de baas worden… Ook door alle wetjes in de wetboeken. Want een leraar die een jongere of kind aanpakt, dat kost je tegenwoordig ook je carrière of erger! Goed bezig Den Haag! Goed bezig jongerengeneratie! Goed bezig om de maatschappij langzaam om zeep te helpen… Vroeger, dat waren nogeens tijden! Toen had je nog respect voor politie en andere dienstverleners die voor onze veiligheid optraden!

Goed bezig Den Haag! Goed bezig jongerengeneratie! Goed bezig om de maatschappij langzaam om zeep te helpen…

Het ging er toen harder aan toe, dat is helemaal waar. Maar jammer genoeg is het nodig om sommige idioten, want zo noem ik ze gerust, te dimmen. Ikzelf ben geen voorstander van geweld, maar wat als het écht niet anders kan? Meenemen die idioten en op strafkamp of internaat! Een verplicht traject, zoals een heropvoeding met Godsdienst! Jongeren moeten op een strenge maar ook rechtvaardige manier worden wakker geschud, dat is mijn mening! Een goede weg naar een goede toekomst… Ik hoop dat Den Haag, onze VVD, CDA, D66 en ChristenUnie met alle aanhang tot een oplossing kunnen komen dat BOA ‘s in de toekomst zo snel mogelijk veilig kunnen handelen…… Want het is niet de vraag hoe, maar wanneer het eerste slachtoffer valt als dit zo doorgaat! Wanneer door ‘stomme regeltjes’ er een of meerdere slachtoffers te betreuren zullen zijn, kinderen en partners die ze achterlaten, vrienden en familie……

Ikzelf ben geen voorstander van geweld, maar wat als het écht niet anders kan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *