Het grootste evenement van 2020 is stilte!

Beste lezer, het is stil… Stil op de velden van de jaarlijkse evenementen… Misschien een enkele vergeetachtige die toch komt met volle verwachtingen maar dan is het stil, muisstil… Geen mensen, geen gezelligheid, geen muziek, geen andere activiteiten, geen lachen gieren brullen, het grootste en enige evenement dit jaar is stilte! Geen gejuich en geen lekkernij en drank, geen zonsondergang tussen de gezellige menigte, alleen maar de bries van de wind of de drup van de regen… Bij veel evenementen is het sinds jaren dat een editie niet door kan gaan en dan bij enkelen de grote hamvraag: Zal er nog wel een volgende editie komen, want kunnen we dit overleven?!

Geen gejuich en geen lekkernij en drank, geen zonsondergang tussen de gezellige menigte

Sommige mensen zeggen dat het nieuwe normaal voor altijd zal blijven, want komen we ooit van het Coronavirus af en leren we voor altijd ons lesje om deze ellende voortaan te voorkomen? Wij zijn mensen die sociaal willen zijn, ookal lijkt dat soms in de mentaliteit van tegenwoordig, of moet ik zeggen de oude mentaliteit voor Corona van tegenwoordig niet zo. Zal de ikke ikke idioterie dan nu toch nog eens een flinke stap terug moeten nemen? Hebben we elkaar toch weer meer kunnen vinden in tijden van Quarantaine? Laten we het hopen! Zullen we elkaar positief in de armen vliegen als onze minister president zal aangeven dat we weer met z ‘n allen 100% sociaal mogen zijn zónder anderhalve meter afstand? Zoals het vóór maart dit jaar was?

Zal de ikke ikke idioterie dan nu toch nog eens een flinke stap terug moeten nemen?

Kunnen we volgend jaar weer springen, gekdoen en feesten op evenementen en zal evenement ‘stilte’ verleden tijd zijn?! Laten we het met z ‘n allen hopen en van 2021 dat speciale jaar gaan maken dat we dik en dwars hebben verdiend! Cross en muziek in de Achterhoek, pinksterfeest op de Flevopolder of in Limburg, of onze tentjes en caravans opzetten in onze achtertuin, dát maakt het verschil! Wij zijn mensen die nieuwe mensen willen ontmoeten en vreemd of niet, samen een feest van het leven willen maken zónder anderhalve meter afstand, gewoon hand in hand met elkaar! We gunnen elkaar het beste en de lach spreekt boekdelen op ieder ‘s gezicht als het refrein klinkt. Evenement stilte met als hoofdact ‘stil in mij’ is wat dit jaar al nummer één staat, nét zoals de nummer twee ‘de waarheid’ een andere betekenis zou kunnen krijgen!

Wij zijn mensen die nieuwe mensen willen ontmoeten en vreemd of niet, samen een feest van het leven willen maken zónder anderhalve meter afstand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *