Tante Bep

Tante Bep, dat is haar naam en ze houd van praten, in alle hoeken en maten! Wie een vraag stelt krijgt meer dan het antwoord met alles wat ze vertelt. Ze is lief en staat nooit alleen, ondanks haar gekwebbel is ze gewoon ieders nummer één! Ookal is het onzin wat ze vertelt, het is altijd gezellig als ze je belt. Rotsfeer is bij haar aanleiding voor gedrag als goed weer. Regen maakt plaats voor zonneschijn, uiteindelijk ervaart iedereen een geweldig festijn. Het verhaal gaat de wereld rond, en Tante Bep maakt het nog wat extra bont. Waarheid is voor vele van haar concurrenten een heuse strijd, maar ónze Tante Bep houdt niet van liegen en bedriegen! Zij heeft een hart van goud, daarmee wordt ze vást honderd jaar oud…

Alleen hoef je je niet te voelen, ook houdt zij tussen alle gebeb van een lekker potje sjoelen! Koffie, thee, cola of jus ‘d orange, er is voor iedereen tijdens haar aanwezigheid een kans. Een decibelmeter in haar buurt weet het absoluut beter, maar voor Tante Bep is het gewoon het leven, want zij zegt ‘het duurt maar even!’. Stil staan en stil zijn kan altijd, maar voor mij is dat een beste strijd. Het moet, en daarom ben ook ik diegene die het dan gewoon doet. Dit is wat ze zegt tegen mensen, want niet alles, niet iedereen kan altijd voldoen aan haar wensen. ‘s Morgens begint haar dag al druk, zo erg, ze valt geregeld door haar eigen onoplettendheid van haar kruk. Kontje blauw, dus even een harde schreeuw met als gevolg AUW!

Opstaan en verdergaan, niet zeuren en gaan met die banaan! Het is gewoon wie zij is, zo bijzonder daarom voor niemand een gemis. Tante Bep is niet dom, niet stom, maar een dame met volwassen gedrag, ondanks dat ene bepdingetje wat heel groot lijkt, iedereen mag haar, dat blijkt! Samen lachen we erom, samen huilen we erom, en samen beppen we erom, of de situatie nu recht is of krom! Knuffel of buffel, Tante Bep is iemand met lef en dit alles is waarom ik het glas op haar hef! Tante Bep, ik proost op jouw geluk, net zoals je dat ons hebt gegeven, soms met enig beven. Jij bent het met je streven, en daarom is het gewoon prettig om met jou te leven. Je lacht met al je pracht, je schettert terwijl de regen op de ramen klettert en je troost als niet op goed nieuws wordt geproost!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *