Het is een dag, die je alleen in films ziet!

Het is een dag, die je alleen in films ziet! Beste lezer, het is wel een beetje waar. De afgelopen twee maanden, maar ook nog de komende maanden zal er helaas weinig aan het beeld veranderen dat we nu elke dag meemaken. Mensen die met mondkapjes rondlopen doet me denken aan een rampenfilm en dat je overal afstand moet houden en buiten moet wachten omdat er maar zoveel mensen naar binnen mogen, dat is toch nét een nachtmerrie en niet de realiteit? Helaas, deze nachtmerrie is realiteit! Ziekenhuizen die het aantal opnames bijna niet meer aankonden, want de dreiging was dat de IC ‘s mensen moest weigeren vanwege te weinig capaciteit was in de buurt. Hoe erg kun je het hebben? Misschien nog wel erger dan een rampenfilm! Helaas word je door hard knijpen in je arm niet wakker uit je nachtmerrie, het is de wereld zoals hij nu is!

Helaas word je door hard knijpen in je arm niet wakker uit je nachtmerrie

Ondanks alles gaan we langzaam weer wat merken van de versoepelingen die overheden doorvoeren. We kunnen weer naar de kapper, naar de pedicure en binnenkort gaan bioscopen en theaters weer open, mét de maatregelen, maar het is weer een begin! Een begin om samen de samenleving weer te herstellen… Een begin om straks voorzichtig in eigen land weer elkaar eens op te zoeken als we weer ergens mogen drinken buiten ons huis om. Even weer het oude gevoel van toen! Weet je nog voor Corona? Maar zullen we tóch met z ‘n allen nog even volhouden? Even door de zure appel heen blijven bijten? Vanmiddag ben ik in de stad even boodschappen wezen doen en naar de markt geweest zoals ik elke zaterdag doe en ik merkte vooral in de supermarkt dat het er gespannen was en mensen geïrriteerd reageerden… Wat héb je eraan? En wat is er moeilijk aan om even te wachten?

Even weer het oude gevoel van toen! Weet je nog voor Corona?

Haastige spoed is zelden goed, maar toch nu met de anderhalve meter afstand zijn er toch mensen die eigenwijs zijn en denken de hele wereld voor zichzelf te hebben. Het is zo jammer want je voorkomt met de rust een hoop kommer en kwel zoals ruzies of knokpartijen. Het voelt hierdoor voor mij niet altijd fijn om boodschappen te gaan doen, maar het moet toch! Je kunt merken dat de spanning in de steden groter is dan in de dorpen, normaal doe ik meestal de boodschappen in mijn eigen dorp waar ik woon, maar vanmiddag kwam het even beter uit om mijn boodschappen in de stad te halen. Ik was blij dat ik weer in de auto zat! Juist nu we elkaar meer nodig hebben kan dit naar mijn mening al een initiatief zijn om elkaar ‘s glimlach wat meer aan elkaar te laten zien! Misschien een sociaal praatje op gepaste afstand als er ruimte voor is?

Het is de angst, het is de irritatie, het is het balen! Deze drie dingen zijn bij veel mensen af te lezen op hun gezicht als je ze tegenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *