Tijd, wat is dat voor jou, wat is dat voor God?

Tijd, beste lezer, wat is dat voor ons? Wij willen het liefst ons hele leven plannen, nét zoals een ieder dat denkt te kunnen. Maar wat als het je niet lukt? Wat als jij er niet de controle over hebt? We willen op jonge leeftijd uitgaan en vrienden maken, dat lukt vaak, we willen slagen voor onze opleiding, nou dat is ook vaak geen probleem. Je slaagt tóch ergens voor! Je krijgt die te gekke baan en zo rond je dertigste is je leven aardig op orde zou je denken… Maar wat ontbreekt er nog? Je hebt een leuke sociale kring om je heen met familie en vrienden, leuke baan en een mooi huis, maar waar is je liefde? De liefde van iemand die naast je staat… Iemand die van je houdt en waar je oud mee wilt worden? Ondanks alles kom je ‘s Avonds alleen thuis en sta je in je eentje op. Er is niemand die goedemorgen of welterusten tegen je zegt en staat de radio of TV niet aan dan is het stil… Héél stil en sta je bijna overal alleen voor!

Je krijgt die te gekke baan en zo rond je dertigste is je leven aardig op orde zou je denken… Maar wat ontbreekt er nog?

Je nadert steeds dichterbij de veertig, nog vier jaartjes en dan is het zover! Oh… wat nu?! Dát past niet bij de gangbare planning voor een mensenleven! Ik die, lijkt het wel, als enige alleen ben tussen iedereen die wel dat geluk heeft gevonden! Je voelt in je leven dat er wat ontbreekt en een enkeling begint al wat grapjes te maken over ‘de liefde’. Goed bedoeld en je zoekt er niets achter, maar de persoon die het zegt zet je wel aan het nadenken. Hoe pak ik dit aan?! De tijd van disco en kroeg is aangezien mijn leeftijd geweest, en zijn festivals de plek om iemand te gaan zoeken? Online dating? Op je werk of bij een club? Kerkgemeenschap? Stel dat het nu gewoon er niet van komt. Dat waar je ook komt er gewoon niemand is of diegenen die vrijgezel zijn niet in jou zijn geïnteresseerd of jij in hun… Wat nou als het op de datingsites niet lukt?! De één krijgt dagelijks tientallen mails of berichtjes en jij niets! En als jij wat stuurt word je afgewezen…

Stel dat het nu gewoon er niet van komt

Nergens heb je geluk in de liefde, wát je ook probeert! Het trekt aan je eigenwaarde en je begint weg te zakken want je voelt je kansloos… “Ik kan niemand krijgen” is wat je tegen mensen begint te zeggen als jij of zij er over beginnen te praten en de negativiteit heeft je te pakken! Dit is erg moeilijk om mee om te gaan, want je hebt toch ook recht op liefdesgeluk?! Je wilt toch ook iemand bij je?…… We vergeten dat wij het willen zoals het ons uitkomt en zoals een ander het wil! Maar God heeft een eigen wil en een eigen tijd wanneer jij er klaar voor bent! Of je nu veertig, vijftig of zestig bent, of misschien nog ouder, het is God die het op je pad brengt en dan zal het ook goed zijn! Dat wil niet zeggen dat je wordt gedwongen om er niet naar om te kijken, dus het weg te stoppen, maar vouw je handen en vraag om kracht! Vraag om wijsheid en hoe ermee om te gaan. Je krijgt antwoord en je wordt geholpen!

We vergeten dat wij het willen zoals het ons uitkomt en zoals een ander het wil! Maar God heeft een eigen wil en een eigen tijd wanneer jij er klaar voor bent!

Tijd is voor ons de klok en de jaren die we in ons leven wegtellen, de fases in ons leven die voor een ieder weer anders is. Wat voor jou een gemis in de liefde betekent, betekent voor de ander een gemis van bijvoorbeeld ouderschap. Een gemis van carrière of gemis van gezondheid kan er zijn, maar een ieder heeft wel een ontbrekend stukje in zijn of haar leven of heeft dat gehad! Wát is de bedoeling daarvan? De grote vraag waarom? Dat is een woord dat we dagelijks uitspreken of denken… Tijd is kostbaar voor ons, want we willen toch mee met de rest? We willen toch bij het plaatje horen en samen het geluk met elkaar delen? God denkt daar nét ietsje anders over! Het is jouw leven met jouw dingen en jouw groei en leerprocessen. Wat komt er allemaal nog op je pad en past het als je daarachter bent nog in je leven wat je zo graag wil? Heb je er dan nog wel tijd voor?! De verdere toekomst kunnen en mogen we nog niet zien, maar de voorbereidingen zijn er!

Tijd is kostbaar voor ons, want we willen toch mee met de rest? We willen toch bij het plaatje horen en samen het geluk met elkaar delen?

Tijd is je leven lang, dat is ons leven lang, en het is bij een ieder weer anders! Door de situatie op onze wereld willen we alles plannen, maar ik denk dat we daar eens meer vanaf moeten! Het is ieder voor zich en God stuurt het. Luister naar wat de HEER, dus God tegen je te zeggen heeft en kijk verder dan alleen dat gene wat je mist. Kijk naar alles! Verruim je horizon en je zult sommige dingen beter begrijpen. Geef het gemis plaats en uit het, maar er komt een tijd dat je het zal begrijpen en ermee verder kunt! Het is niet makkelijk, maar het kan je leven aangenamer maken. Geef het niet op, maar blijf doorgaan… God, maar ook Jezus leeft met zijn Heilige Geest in je, maar je moet wel je hart ervoor openstellen en het accepteren. Je leven is een plan, een leerweg en een avontuur! Als alles aan je leven klopt, wat heb je er dan nog aan te doen?

Luister naar wat de HEER, dus God tegen je te zeggen heeft en kijk verder dan alleen dat gene wat je mist

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *