Stilte is…

“Stilte is gevoeligheid, jezelf opstellen als kwetsbaar, jezelf even terugzetten naar de basis en het maakt niet uit waar… Voor heel even of voor langere tijd. Even niets om je heen, even niemand om je heen in deze zelfstrijd… Stilte is nadenken over jezelf en over alles om je heen, gewoon even helemaal alleen! Stilte is oproepen wat je raakt, wat je wel of juist helemaal niet smaakt. Bekleed met emoties of de lach, misschien even een moment zonder masker of gezag! Stilte, dat is huilen van pijn of glimlachen want het is zo fijn! De verlossing nabij of de waardering erbij, de stilte laat je luisteren naar datgene dat je iets te zeggen heeft om te ondersteunen wat er in je leeft. De stilte is wat in iedereen leeft, maar het is aan een ieder of men er goed gehoor aan geeft…

Stilte is rust, jezelf opladen van een drukke dag, even zonder gezag en zonder aandacht zeg je gedag! Diep inademen en weer uit… Het is je meest kostbare buit. Bijtanken om de volgende dag weer verder te kunnen onder gezag, commentaar maar ook de dingen van jezelf met een lach. Het leven te kunnen beleven met misschien opnieuw falen maar ook dingen behalen. Stilte is voeden en behoeden, behoeden om geen ja te zeggen tegen verkeerde dingen, niet beginnen het verkeerde lied te zingen. Stilte is soms ruis, soms helemaal stil in huis…”

1 reactie

  • Lies

    Soms kan juist stilte heel veelzeggend zijn. En soms ook heb je stilte nodig om een moeilijke beslissing te nemen.Stilte heb je nodig om in jezelf te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *