Ik ben…

Als ik het even niet meer zie zitten, als ik het even niet meer weet, als ik even boos ben en wegloop, als ik de deur dichtsmijt, even zeg ‘laat me even…’ Dan ben ik niet anders! Als ik keihard mijn mening geef, als ik zwijg, ik geëmotioneerd raak, ik voor mezelf kies, ik mijn gevoel laat spreken, mijn hart lucht… Dan ben ik wie ik ben en diegene die je dan aankijkt ben ik daadwerkelijk! Ik, de nuchtere en heldere ik, die niet stoer is maar wel kwetsbaar, die spreekt over het leven en geloof, over de dingen die het ertoe doen waar je wat aan hebt, maar ook gewoon praat over dat heerlijke brood en banket van de bekende goede bakker of de gezellige bloemist op de markt, de aanbieding in het krantje, of die dwaas die me hard voorbij kwam racen met honderd op een weg van tachtig, me afsneed en ik bijna in de sloot belandde, ook dat ben ik, de heldere ik!

Ik, de nuchtere en heldere ik, die niet stoer is maar wel kwetsbaar

Ik ben mezelf, mijn eigen ik die praat over dat mooie plantje of boompje geplaatst in de tuin, maar niet baalt van een expeditie die fout is gegaan op TV, ‘hoe waardeloos hij was omdat ie niet hielp’ of hoe de persoon in kwestie klein is gemaakt, nee ik zeg niet dat ik het met iedereen eens ben terwijl ik op het puntje van de ‘bank’ zat toen het team afviel… Ik doe niet mee aan weddenschappen om zo ‘n TV programma, ik gok niet, ik ben niet diegene die daarvoor te porren is, ik ben niet diegene die z ‘n gedachte op slot zet met zo ‘n programma en elk kwartier reclame om even mijn brein te resetten… Ik ben niet diegene die loopt te zeuren over promotie! Ik ben mezelf die niet dát te vertellen heeft over leedvermaak en hoe ik het alleen maar beter kan krijgen, ik ben mezelf die vertelt over leven, beleven, avontuur, geloof, ik vertel over de wereld en God, ik vertel nét datgene dat anders is terwijl ik niet anders ben!

Ik ben mezelf die niet dát te vertellen heeft over leedvermaak”

Ik ben diegene die God aanbidt, ik maak ook mijn fouten en bega ook mijn zonden, ik ben diegene die z ‘n hoofd koel probeert te houden maar het gevoel warm! Ik ben diegene die gezond wil blijven in lichaam en geest, diegene die nee zegt tegen onrecht en sorry zegt als het misschien tóch even verkeerd gaat! Ik ben de discipel in wording, die discipel die nooit helemaal raakt uitgeleerd op deze aarde, ook ben ik diegene die zoals een ieder telkens beïnvloed wordt, gelokt of getreiterd door de Satan, de ene keer ben ik sterker dan de andere keer… Ik ben diegene die uitstraalt hoe hij zich voelt, ik ben diegene die zegt ‘het is goed of niet goed’. Ik sta op als ik vol energie zit en ik ga liggen als ik leeg ben… Energie om de wereld in te gaan, te beleven, te vertellen, te luisteren, te zingen en springen, te lachen of huilen, maar ook sociaal te zijn met dierbaren om me heen! Leeg ben ik om op te laden, even alleen te zijn en soms te genezen van pijn.

“Ook ben ik diegene die zoals een ieder telkens beïnvloed wordt, gelokt of getreiterd door de Satan”

Ik ben misschien diegene die niet helemaal 100% gezond is, of niet helemaal 100% intelligent, of niet helemaal 100% knap, of niet diegene die fulltime kan werken, ik ben diegene die het niet expres doet maar het soms wel even voelt als een naald in mijn wijsvinger als een opmerking weer is geplaatst! Een opmerking in de categorie ‘je bent anders’… Ik ben diegene die door God is gemaakt, gelijk aan een ieder! Gelijk aan hoog of laag, rijk of arm, gezond of minder gezond… Ook diegene ben ik, die van hetzelfde vlees en bloed is als iedereen… Met voor God dezelfde kansen en verdiensten als iedereen! Met dezelfde geest van hem die net zo begeleidt als bij de ander… Op ieder zijn of haar manier, maar ook voor een ieder ‘s ander lot! Dát is God, ónze vader, óns koninkrijk, ónze toekomst, ónze wereld waarin iedereen kan en mag zijn……

Ook diegene ben ik, die van hetzelfde vlees en bloed is als iedereen…

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *