De ochtendspin

Het is vijf uur in de ochtend, en vaak betekent dat opstaan om even naar het toilet te gaan. Half slapend loop ik naar beneden en doe de deur van het toilet open, en opeens… daar op de grond NEEEJ!!! Een dikke vette spin! Ik wreef even in mijn ogen, en inderdaad hij zit er nog steeds… Wauw, wat een kanjer! Hij lag lekker met z ‘n pootjes wijd op de tegeltjes van het toilet, dat zal lekker koel aanvoelen, maar toch heb ik hem uit zijn genot verstoord. Ik moet zo ‘n engerd niet in mijn buurt hebben en z├ęker niet op het toilet! Ze schijnen ook nog te bijten heb ik weleens gelezen op internet en gezien op het nieuws, dus dat enge ding oppakken en naar buiten doen? Dat vertrouw ik niet. Ze zetten zo hun tandjes in je hand en voor je het weet zit je met de spin in de keuken en de pleister om je vinger.

Ik wreef even in mijn ogen, en inderdaad hij zit er nog steeds…

Nee, ‘s morgens zo vroeg in de ochtend heb ik hem met een tijdschrift geplet, en dan al dat vocht, gadver… Nee, ik kan dan wel een grote vent zijn maar als het om die grote spinnen gaat moeten ze uit mijn buurt blijven! Zonde, dat is wat ik me nu besef, dan maar zondigen en om vergiffenis vragen! Het lijfje had al een doorsnede van bijna twee centimeter, stel je eens voor… Nee, ik ben vanmorgen op een ruige manier wakker geworden, maar heb het arme beestje ruig in slaap gebracht. Maar waarom die fobie? Een lieveheersbeestje laat ik lekker zitten, en kleine spinnetjes ook. Misschien heb ik in het verleden teveel naar horrorfilms gekeken! Het was niet de enige keer, vorig jaar had ik zo ‘n grote joekel achter me op de muur zitten, hij zou zo op mijn schouder kunnen springen!

Het lijfje had al een doorsnede van bijna twee centimeter

Dat gaat nog wat worden, want de maanden September en Oktober moeten nog komen, dat zijn vaak de maanden dat spinnen van buiten naar binnen komen en per week vang ik er dan zo een stuk of vier! Voor alle duidelijkheid, vier van die grote! Toch maar eens kijken of wierrook inderdaad helpt om spinnen uit je buurt te houden… Ik vind wierrook lekker en als ik tevens spinnen uit mijn buurt kan houden dan is het toch maar mooi meegenomen! Gelukkig ben ik niet de enige met een ‘spinnenfobie’, en ook andere grote mannen om me heen hebben het er niet op. Dat is dan toch een schrale troost dat ik niet de enige ben die ze eng vind.

Gelukkig ben ik niet de enige met een ‘spinnenfobie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *