Twee maanden quarantaine

Het is weer zo ‘n twee maanden geleden dat we met z ‘n allen in de intelligente lockdown gingen, zéker vijf kilo zijn aangekomen en ons haar ondertussen behoorlijk irriteert vanwege de lengte ervan. Het kapsel zal bij een ieder hetzelfde zijn zo langzamerhand, mits de tondeuse is gebruikt, zoals bij mij! Een week geleden heb ik de knoop doorgehakt, voor één keer met de tondeuse, terwijl dit niet mijn ding is… Wat moet je anders als de kappers nog steeds gesloten zijn?! Met dit warme weer is naar mijn mening lang haar tot over je oren niet prettig, zéker niet als je nog werkt. Dit zal voor de meeste mannen dan nog anders zijn dan voor vrouwen. Ondanks dat platte stekelige kapsel, is het wel weer fijne om de dag door te gaan, voor nu zeg ik toch maar even ‘leve de tondeuse’!

Een week geleden heb ik de knoop doorgehakt, voor één keer met de tondeuse, terwijl dit niet mijn ding is…”

Wat voel ik om mijn middel? Rolletjes, nee het zijn vetrolletjes… Ook ik moet eraan geloven dat ik best wel wat ben aangekomen… Naast m ‘n werk ben ik ook veel meer thuis zoals vele anderen. Geregeld een stukje wandelen of fietsen, maar beste lezer, je zal het zelf ook wel merken, snaaien wordt graaien… Daar heb ik nu, vanaf dit moment een punt achter gezet. Weer streng lijnen zoals een paar jaar geleden? Toen ik 120 kilo woog? Nee, dat is niet nodig! Niet de dag door met maaltijdrepen en tussendoor een gekook ei met ‘s avonds groente en een stukje vlees. Het werkte bij mij wel goed, want een half jaar later zat ik weer op mijn normale gewicht, maar ik ben ervan overtuigd dat je je vooral in deze tijd van Corona-quarantaine niet teveel moet ‘disciplineren’!

je zal het zelf ook wel merken, snaaien wordt graaien…

Gewoon de snoeperij niet meer in huis halen, met uitzondering in het weekend, bijvoorbeeld de zaterdagavond. De auto meer laten staan helpt ook goed, want een goede fiets wacht op me in de schuur met 24 versnellingen, dus elke dag een half uur ‘verplichte beweging’ doet al wonderen. We hebben heel veel geluk dat we in de lente zitten, en zo langzaam richting de zomer gaan, we de natuur in kunnen trekken en gratis ons hoofd kunnen laten beïnvloeden door de lente. Wandelen, fietsen, en onderweg gewoon even op een bankje zitten of een foto maken van de pracht van de wereld. Er zijn dan geen sociale activiteiten, maar mensen, als je de mogelijkheid hebt is er een ideaal tijdverdrijf! Dus, ben je binnen helemaal uit gebingewatcht? Begin dan eens met ‘bingewatchen’ in de natuur!

We hebben heel veel geluk dat we in de lente zitten, en zo langzaam richting de zomer gaan, we de natuur in kunnen trekken”

Ik en bingewatchen? Ik zal je vertellen dat ik Netflix nog maar twee keer heb gebruikt in die twee maanden van intelligente quarantaine. Twee films en voor de rest heb ik het niet aangeraakt! Ondanks dat ik nog wel werk is er in de avonden en weekenden genoeg tijd om het te doen, maar ik kijk liever om me heen, de wereld die er is! Wat kan ik doen en als ik achter een scherm zit is het omdat ik zin heb om lekker een stukkie te schrijven! Niet mijn gedachte op slot zetten achter de TV maar juist creatief bezig zijn met schrijven en designen! Het biedt je ook mogelijkheden om te werken aan nieuwe dingen, zo ben ik in Maart begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe website waarbij ik de boodschap van het geloof in Jezus en God wil ‘doorvertellen’ aan andere mensen. Voor mij een nieuwe uitdaging!

ik kijk liever om me heen, de wereld die er is! Wat kan ik doen en als ik achter een scherm zit is het omdat ik zin heb om lekker een stukkie te schrijven!

Uiteraard blijf ik ook actief op deze website! Schrijven zal altijd mijn passie blijven en ook hierin wil ik me blijven ontwikkelen. Online computercursussen heb ik momenteel even op een laag pitje gezet, die website ‘digitaalzijn.nl‘, is nog in de lucht, maar in de toekomst gaat ook die website op de schop en zullen de cursussen weer worden hervat! Zoals bijna iedereen heb ik ook eergisteren gekeken naar de persconferentie waarbij werd aangekondigd dat heel langzaam de meeste dingen weer worden hervat. Stapje voor stapje komen we weer dichter naar elkaar toe! Wel moeten we het nog even volhouden… Laten we hopen dat 2021 een jaar mag worden waarbij we dit jaar zo snel mogelijk kunnen vergeten met al zijn ellende en teleurstellingen rondom het Coronavirus! Vergeet niet, je staat er niet alleen voor! We hebben dit met z ‘n allen en gelukkig lijkt deze nare film steeds meer richting z ‘n einde te komen!

Stapje voor stapje komen we weer dichter naar elkaar toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *