Vrijheid

Vrijheid, het is te zien aan de grafstenen… Wát een strijd! Helaas voor de soldaten, zij vochten voor ons, daarom zijn het ónze maten! Een oorlog van leven en dood, gelukkig blijven hun namen voor altijd groot! Elk jaar zijn we klokslag acht uur klaar… Klaar voor stilte om stil te staan, bij een ieder die in oorlog is heengegaan… Vrij zijn, dat is niet bang zijn om om de hoek te worden geconfronteerd met pijn. Geen regen van kogels, alleen fluitende vogels! Dat is ons land, dat is héél het land met alle neuzen naar één kant… Namelijk een herdenking van een strijd, ónze vrijheid!

5 mei, dan zijn we bijna allemaal vrij! 75 jaar vrijheid, 75 jaar geen strijd. Corona laat ons het feest niet vieren, helaas laat dit virus ons hele jaar verstieren. Het ontbreekt even aan de traditie, maar gelukkig blijft ook in 2021 de ambitie! De vlag op 4 mei halfstok, maar 5 mei helemaal tot op de nok, dat is ons vrijheid, onze blijheid… Wij staan op en we wandelen met z ‘n allen naar de top, de top om een land te zijn om trots op te mogen zijn zo fijn! Noord, oost, zuid of west, wij zijn een Nederland waar iedereen welkom is, iedereen op zijn slechtst of zijn best! Wij zijn voor iedereen, voor álle mensen een veilig nest!

Wij, geboren om te kunnen groeien en bloeien, om met pa en ma te stoeien, om met water te knoeien, dat allemaal om vrijheid te mogen beleven in ons leven! Wij die niet hoefden te vechten als soldaten, te schieten tegen muur, voertuig of naar iemands buur… Wij zijn onze eigen kapitein achter het stuur, wij Nederland zijn puur! Wij zijn vrij, wij zijn blij, wij mogen geloven in God, Allah of Boeddha, Niemand die ons tegen de muur dwingt om te kappen vanwege de klappen. Wij vieren vrijheid in ons land, wij zijn straks even stil… Allemaal!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *