Boodschappen doen versie 1.5

Het boodschappen doen van tegenwoordig, beste lezer, dat is voor de één geen enkel probleem, en voor de ander tóch nog behoorlijk wennen met de anderhalve meter afstand. Tóch wel een beetje de spanning die erbij komt kijken, want houdt een ander zich wel aan de afstand en soms de irritatie die je bij mensen kunt aflezen. Het is niet anders, we hebben hiermee te dealen totdat alles is opgelost. Ikzelf probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de afstand, nu moet ik je zeggen dat het niet altijd lukt, want simpelweg niet iedereen houdt zich eraan en dan zit je soms met de gebakken peren. Het is voor een ieder even omschakelen, en dát is voor de één makkelijker dan de ander. In het begin betrapte ik mezelf er ook wel eens op. Oeps, dat is waar ook: 1,5 meter…

Het is voor een ieder even omschakelen, en dát is voor de één makkelijker dan de ander

Natuurlijk geldt dit niet alleen in de supermarkt, maar bijvoorbeeld ook op het werk, in de bouwmarkt of waar dan ook waar je nog wel naartoe mag in deze bizarre tijd. We willen allemaal van deze ellende af! Toch merk ik weleens lichte irritatie bij mensen en een enkeling spreekt de ander erop aan, de één netjes, de ander wat koppig! Kop op… het is nog even doorbijten! Vanmorgen ging ik boodschappen doen, en op de één of andere manier blijft het voor mij wennen. Ik doe mijn best, maar toch is het elke keer weer omschakelen. Oh ja, dat karretje moet mee, zélfs voor dat ene boodschapje, zélfs voor de satéprikkers! Vandaag (zaterdag 2 mei) is mijn verjaardag, dus vandaar de satéprikkers…

Oh ja, dat karretje moet mee, zélfs voor dat ene boodschapje

Voor de mensen die moeite hebben met deze regelgeving of voor diegenen die bang zijn voor arrogant gedrag van een ander die de regels niet zo serieus neemt zal het bij de kassa wel het moeilijkst zijn, want stel dat iemand toch te dichtbij staat, misschien tóch even snel iets pakt wat bij de kassa ligt dichter dan de 1,5 meter afstand van de ander, zeg je er toch wat van of zeg je maar niets om erger te voorkomen? Dan zijn van die vragen die ook in jezelf kunnen op komen. Naar de supermarkt gaan kan niet meer zo leuk zijn, maar één ding: álle supermarkten hebben bij de kassa deze regels. Overal zijn de strepen bij de kassa duidelijk zichtbaar, ookal heb je een stijve nek! 😉

“Want stel dat iemand toch te dichtbij staat, misschien tóch even snel iets pakt wat bij de kassa ligt dichter dan de 1,5 meter afstand van de ander”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *