Dit is hoe wij overwinnen!

Dit is hoe wij overwinnen! We vechten, we knokken, we schreeuwen, we vallen en huilen! We tanken bij en staan op, we kijken voor ons en nemen alleen dat mee uit het verleden wat we nodig hebben voor de toekomst! Herinneringen en instructies, foto ‘s en waardevolle spullen! Wie uit het verleden meekomt nemen we mee naar de toekomst omdat ze ertoe doen, omdat we van ze houden! Samen helpen we elkaar om naar voren te kijken en te groeien en na uitbloei weer op te bloeien! We gebruiken ons belangrijkste wapen, namelijk onszelf! Gewoon wie we zijn… We vechten en overwinnen met vreugde en pijn, met verlies en winst. We zijn wie we zijn, we geloven in wie we zijn, we kijken wijd in de wereld, want wat is ie toch prachtig! Een wereld zo groot als een slagveld, maar ook als een paradijs…

We laten ons niet klein krijgen door negativiteit, we laten ons niet dwingen te springen in het pijnlijke, het pijnlijke koude water des doods, we laten ons niet kapotmaken, we strijden als beesten, als leeuwen! We strijden voor onze plek op de kaart, maar tegen de slangen van ongeluk! De slangen die ons kunnen opslokken door te lokken. Verstikken in hun lichaam, zoals een Python… Maar wat als wij de slang eens zouden inslikken, inslikken in onze gedachten en uitspugen op het veld van overwinning. Telkens arm om arm, hand in hand, overwinnen we! We vragen om geholpen te worden, we antwoorden door samen te vechten, we knallen de muur om door erdoorheen te beuken! We rekenen af met alle lasten, we rekenen af met dat blok beton aan ons been, we rekenen af met de pijn ontstaan uit onrein. We rekenen af met schuld, we rekenen af door sorry te zeggen, we tekenen ons hart vol liefde!

Ons overwinnen, dat is wat we volhouden, telkens weer! Lachen, gieren, brullen, maar ook huilen en schreeuwen… Ons avontuur houdt niet op, ons gevecht tussen goed en kwaad houdt niet op, de helse onraad, de helse pijn, de duivelse aanwezigheid, dat houdt wel op! Ookal is de berg hoog en lijkt ie onbeklimbaar, we hebben vele botten die we kunnen breken, maar uiteindelijk hebben we er een paar nodig om de finish te bereiken en ons op het kwade te wreken! We vlaggen met al onze kleuren, de kleuren van overwinning! Een begin van iets nieuws, iets nieuws dat ons iets te zeggen heeft… Namelijk ‘ga zo door!’ De race tegen de klok begint weer, telkens opnieuw! Telkens worden we sterker nadat we soms zijn afgezwakt, nadat de huisarts zei ‘doe het nu maar even rustigaan’ gaan we met een gezonde bloeddruk verder… Een beetje van jezelf en een heleboel van ons allemaal… Dit is hoe wij overwinnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *