Een dag die weer ondergaat…

Een prachtplaat van een dag die weer ondergaat, met alle pracht en praal naar de laatste zonnestraal. Een Godsgeschenk waar we allemaal dankbaar voor kunnen zijn, ookal was het een dag van vreugde en pijn. Warmte maakt plaats voor koelte, maar de HEER gloeit in het menselijk hart met alle EER! Zijn liefde is onvoorwaardelijk en hij waardeert je in wie je bent, zoals elkander je kent! De dag die je krijgt met zijn hand, evenals de nacht, zon en sterren, gewoon als levensgeschenk op het aardse land. Of de zon nu opkomt of ondergaat, er is niets dat de HEER voor je vermomd. Vier seizoenen, vier soorten kleren, elk jaar zoveel variatie, zoveel om te vereren.

Geen dag is hetzelfde, geen moment dat de klok terugzet, alleen wij zijn diegenen die ons hoofd kunnen terugdraaien met onze gedachte. Terugkijken op mensen waartegen we zeggen ‘geachte’. Een boodschap met vreugde, verdriet of boosheid, promotie of een nieuw hoofdstuk. Allemaal vormen ze een ontwikkeling naar heden en toekomstig geluk. Zon maakt plaats voor buien, het gevolg: een volle waterton. Donder, bliksem, vuur en storm, de natuur kent door zijn harde hand geen norm. Vuur maakt plaats voor natuur, grijze lucht maakt plaats voor een warme zucht in de blauwe lucht. Eenzaamheid maakt plaats voor liefde na een zware strijd, kilte en koude maakt plaats voor warmte zoals modder plaats maakt voor schoon water in de geul. Er is geen plek meer voor de ongeluksbeul!

De wereld, nu en in de toekomst, zijn we elke dag voorbereid op Jezus ‘s herkomst. Moeilijke tijden zullen komen zegt iedereen, zelfs de bijbel kent geen genade in openbaring, een troost… niemand beleeft het alleen! Aanbid de HEER, sluit de deur voor het kwade, want als hij komt ben je zijn toffe peer! Parels zullen weer zichtbaar zijn, afgerekend word met pijn, de hemel komt zoals beloofd, hij lijkt zo fijn, hij voelt zo fijn! Het Goddelijk hart dat in mij leeft en misschien ook in jou, want de hemel laat al wat zien, al wat voelen, wat worden jouw levensdoelen? Ooit zal de aardse dag stoppen, maar laat je niet foppen, er is redding op komst, en deze kijkt al naar jouw toekomst…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *