2020, het jaar van…

2020, een veel belovend jaar, maar misschien maakte belofte ook schuld. Alleen die schuld was geen onschuld en bij wie we de schuld moeten zoeken, daar zijn diverse discussies over te voeren en sommigen geven elkaar de schuld… Dáár komen we geen millimeter verder mee, want Jantje zegt dat het Coronavirus de schuld is van een fabriek in China, Pietje zegt van de vleermuis en sommige gelovigen zeggen dat God ons straft voor onze zonden! Wie van de drie?! Wél betekent het een wereldgrote ingreep in de economie, sociale bezigheden en met veel verdriet een krimp van de wereldbevolking! 2020, het jaar dat nu vier maanden oud is oogt vol met lente en lekker warm weer. Maar we kunnen zo weinig! Misschien wordt het wel het meest saaie jaar in mijn leven? Of wordt het een jaar waarin veel zal veranderen? Positief of negatief?!

Wie van de drie?! Wél betekent het een wereldgrote ingreep in de economie

De vraagtekens hangen nog wel even in de lucht en ondertussen blijf ik maar gewoon mijn ding doen wat ik nog kan doen, want ondanks alles gaat het leven wel gewoon door. Vanavond heb ik zoals vele Nederlanders naar de persconferentie gekeken en heb gezien dat de kogel door de kerk is… Géén zomer met evenementen, waaronder de Zwarte Cross! Is dat voor mij nog wel een echte zomer?! Zeg ik met een glimlach… Een ander ding waar ik ontzettend van baal is dat ook veel Christelijke evenementen niet doorgaan, waaronder Opwekking en met Pasen het ‘Vrij zijn’ weekend. 2020, ik weet niet hoe ik tegen deze zomer aan moet kijken, dus misschien moet ik maar even een beetje van dag tot dag leven in deze situatie? Uiteraard probeer ik van elke dag te genieten, en naar mijn mening lukt dit ook aardig! Met alle ups en downs…

“Moet ik maar even een beetje van dag tot dag leven in deze situatie?”

2020, wat mis ik de gezelligheid op het terras, die aardbeiensorbet in combinatie met karamelijs heb ik maar van twee bakken in de supermarkt samengesteld met een bescheiden schepje slagroom er bovenop! Toch nog een beetje het lente of zomergevoel, ondanks dat ik voor de TV zat toen ik het oppeuzelde. De uitnodigende zon, hij sprak me héél even niet meer aan toen ik het nieuws hoorde… Intelligente Lockdown, álles dicht, álles op slot, álles thuis met uitzondering van het werk bij een enkeling, zoals ik! Blij dat er tóch iets in mijn leven is wat redelijk normaal verloopt nu! Dat is dan toch een beetje een troost in deze rare situatie, behalve de stilte op kantoor, dát is dan weer niet zo mijn ding! Tjah… ik ben tóch wel die socializer die naast hard werken ook wel houdt van een goed gesprek en een lolletje! Dus ook mijn ‘socializer zijn’ ligt nu net zoals vele andere dingen op zijn kont…

Blij dat er tóch iets in mijn leven is wat redelijk normaal verloopt nu! Dat is dan toch een beetje een troost in deze rare situatie

2020, ik bedank je nu nog niet, nog langer niet… Want je hebt nog ácht maanden om je te bewijzen! Binnen acht maanden om me te overtuigen of je nu écht de moeite waard bent om nog naar terug te kijken of om maar snel door te gaan naar 2021. Hopelijk het jaar om er een dubbel feest van te maken om het één en ander van het jaar ervoor in te halen als we het over festivals en feesten hebben, maar ook andere sociale bijeenkomsten! Wordt dit jaar Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, of toch nog Kwalitatief Uitermate Top?! Samen ten ondergaan kennen we niet, samen ons gezicht boven water houden wel! Schouder aan schouder vechten we, ondanks verdriet en teleurstelling, samen vechten we om een grote streep door Corona heen te zetten en Covid-19 maar snel toe te voegen in de computer met een passend geneesmiddel! 2020, het jaar van veel onzekerheid!

Samen ten ondergaan kennen we niet, samen ons gezicht boven water houden wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *