De Rappe Hap

Beste lezer, dit keer een nieuw iets wat je nog niet van me hebt gelezen, namelijk de ‘Rappe Hap’. Dit zijn maaltijden die ik maak voor het avondeten en ze zijn zoals je aan de titel van dit artikel kunt lezen ‘rap’ klaar. Deze die ik je ga geven is ongeveer na een half uurtje klaar. Het is simpel te bereiden… Het is makkelijk om even snel naar de supermarkt te gaan en daar kant en klare maaltijden te gaan kopen, in de magnetron, ping en klaar! Maar zijn ze écht lekker?! Mijn mening is dat vers zelfgemaakt eten altijd een betere verassing is voor jezelf. Dit keer heb ik de ‘Rappe Hap Macaroni’ voor je. Wat heb je nodig?

  • 1 zak macaroni
  • tomatenpuree
  • 1 broccoli
  • snoeptomaatjes
  • 1 bakje champignons
  • 1 rookworst

Leg de rookworst zo ‘n 20 minuten in een pan met ‘net niet kokend water’. Vervolgens pak je een tweede pan en daar doe je wat water in. Vervolgens kiep je daar wat macaroni in. Dit laat je koken en terwijl dit op het gas staat kun je beginnen met het in schijfjes snijden van de champignons en de snoeptomaatjes. Als je daarmee klaar bent pak je een broccoli en die snijd je af met kleine roosjes. Als je klaar bent pak je een wokpan en gooi je de schijfjes champignons, broccoli en snoeptomaatjes erin. Zodra de rookworst warm is pak je deze uit de pan, haal de plastic eraf en snijd je deze in schijfjes.

Vervolgens haal je het water uit de pan met macaroni en doe je de tomatenpuree erin. Roer dit net zolang het er helemaal doorheen zit! Als je een ‘six-pack’ tomatenpuree hebt gekocht heb je aan één blikje tomatenpuree genoeg. Als je voor meerdere mensen kookt kun je beter twee blikjes erin doen. Dit moet je zelf even afstemmen wat je voorkeur heeft. Vervolgens doe je de schijfjes rookworst en wokgroente in de pan met macaroni, waar je net de tomatenpuree in hebt gedaan en roer je dit goed door. Eetsmakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *