1 kilo paaseieren!

Eén kilo paaseieren, 1,5 kilo erbij als je niet oppast! Lekker dat ze zijn, vooral bij een lege zak paaseieren doet het pijn. Pijn omdat de weegschaal je uitlacht! Gevuld, wit, puur, melk of gewoon lekker alles door elkaar, wat altijd naar meer smaakt en voor je het weet ben je klaar… Klaar om op rantsoen te gaan, te beginnen met groente, appel peer of banaan. Elke dag twee liter water beginnen we dan ook maar aan… Bij wijze van dan misschien wel, of doe je het toch?! Na Pasen kappen en kalm aan doen?! Wat vind je jezelf misschien een oen, maar schaam je niet… je bent een mens en je mag toch ook weleens genieten? Ookal is het dan anderhalve kilo of misschien wel meer? Stel jezelf de vraag: Was het lekker?

Binnen een week ben je het vast wel weer kwijt, en dat rantsoen hoeft helemaal niet zo erg te zijn, gelukkig doet het je lichamelijk geen pijn! Al lijkt het misschien van binnen aan je te trekken, overal nog die lekkernij en jij… jij moet afvallen, maar ach, laat het je sfeer niet vergallen! Verwen je met iets anders, en je zult merken dat het allemaal nog wel meevalt. Even weer terug naar af, het begin waar het allemaal begon… Weet je nog dat moment dat je in de winkel stond, mét gepaste afstand bij die paaseitjes? Zijn er nog zakken over? Gauw doorlopen dan maar… Geef jezelf de ruimte en kies voor die heerlijke fruitsalade ‘s Avonds! Heerlijk in combinatie met een lekker drankje… Natuurlijk Alcoholvrij!

Het bakkie of zakkie, die altijd gevuld op tafel lagen, zie je ze liggen nu je ze in je gedachte hebt ontslagen? Het bakkie zet je ver achter in de kast en hij komt alleen weer naar voren bij een zéér gewaardeerde gast! Of toch over een tijdje weer af en toe of alleen op die wel bekende Zaterdagavond? Voor tijdens het avondje thuis voor de buis? Even weer een beetje bijbuiken? Zolang je het met mate doet is het toch ook goed?! Appeltje peertje lekker, met die cracker en fles wijn op de avond, heerlijk zo bij zonsondergang! Van het bakkie in het mondje, zo ontstaat ieder pontje, maar ach… je leeft ook maar één keer en als je het met mate doet, dan is het toch ook goed?! Geniet van je paasdagen, ondanks dat deze anders is dan andere!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *