Goede vrijdag, goed?

Beste lezer, goede vrijdag is een dag die vooral bij niet Christenen snel voorbij zal gaan als een werkdag, dit is de laatste werkdag voor Pasen. Weet jij wat goede vrijdag is? En zoja, zou je het dan nog een ‘goede vrijdag noemen’? De dag dat Jezus wordt opgepakt, gemarteld en aan het kruis werd geslagen? Letterlijk met grote spijkers door zijn lichaam… Voor velen was het een bespotting waard waarbij ze dachten ‘als je nu echt zo ‘n wonder bent kom dan van dat kruis af!’, maar daar zat een ander idee achter… Jezus is voor ons allemaal gestorven aan het kruis om ons te vergeven voor onze zonden! Wij nu zo ‘n zeven miljard mensen die nog steeds met zonden leven, we hebben er nog steeds niet van geleerd en dat zal ook nooit gebeuren tot het voorspelde ‘eind der tijden’. De tijd dat Jezus terugkomt op Aarde, ja, beste lezer, als je de bijbel erop zal pakken, dan zijn de rapen gaar! Dus als we denken aan het lijden van Jezus voor ons, aan dat kruis, moeten we dan écht van een ‘goede vrijdag’ spreken?!

Jezus is voor ons allemaal gestorven aan het kruis om ons te vergeven voor onze zonden!

Het heet zoals het heet, laat ik het daarbij houden! Het is de dag waarbij ik stilsta dat Jezus voor onze zonden is gestorven aan het kruis. We zijn geen van allen perfect, ookal wonen we in een gouden paleis, dan nog hebben we onze tekortkomingen en maken we onze fouten. Goed zijn voor jezelf en voor elkaar, dat is een goed begin, en je zult merken dat je er door de meeste mensen antwoord op zult krijgen, positief! We hebben het allemaal nodig… elkaar! We kunnen de mond zo makkelijk open hebben over de ander, diegene die het volgens hem of haar helemaal niet goed aanpakt, maar hoe sta jij voor de spiegel? Ben jij perfect? Elke dag zetten mensen denkbeeldig een doornkroon op elkaar ‘s hoofd, net zoals bij Jezus. Wat hebben we dan… inderdaad, aandacht! Stoer zijn, grote bek, het altijd beter weten, iemand uitlachen of voor paal zetten omdat jij nu eenmaal stoerder bent want…

Elke dag zetten mensen denkbeeldig een doornkroon op elkaar ‘s hoofd

Je hebt meer geld? Geen beperking of handicap? Veel beter gestudeerd? Omdat je het geluk hebt een knap koppie te hebben je iedereen kunt krijgen die je wilt? Is dat jouw échte geluk? Er hoger uit willen ‘torenen’ dan die ander die dat wat ik net opnoemde allemaal of deels niet heeft? We zijn met z ‘n allen een kei in mensen in een hoekje duwen want daar hoor jij! Jij met je beperking of handicap, of jij die minder diploma ‘s heeft moet de pijn maar voelen! Voor God, dus ook voor Jezus is iedereen gelijk. God heeft je niet op de wereld gezet met een stempel ‘gehandicapt’, maar hij heeft je op de wereld gezet omdat je bijzonder bent zoals je bent en je hebt het recht om geaccepteerd te worden op deze wereld! Zónder eenzaamheid, zonder apartheid, zonder stempel voor de muur te hoeven staan en je niet te mogen verroeren omdat je ‘anders bent dan anderen’! Je bent God ‘s zoon of dochter, met alle perfectie voor jezelf en de ander……

Voor God, dus ook voor Jezus is iedereen gelijk. God heeft je niet op de wereld gezet met een stempel

Zullen we samen de weg met God, Jezus en de Heilige Geest bewandelen? Samen leven als Jezus op aarde? Samen onszelf en elkaar ontdekken? Zullen we samen de keuze maken voor nu en altijd? Samen die ‘goede vrijdag’ ietsje beter maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *