Het nieuwe normaal 1,5!

Het nieuwe normaal, 1,5 meter afstand, een gevoel van 1,5 mijl uit elkaar! 1,5 meter uit elkaar mekaar kunnen zien en horen, 1,5 meter gesprekken voeren en een bak koffie of thee met 1,5 meter verschil! 1,5 meter tekort om elkaar te kunnen voelen, zoenen of knuffelen… 1,5 meter om sterk te blijven totdat het 28 April, 1 Juni of misschien zelfs wel 1 September is. Misschien wel sint juttemis, want zo voelt het! 1,5 meter afstand tot de maan, want zo lijkt het nu hij extra groot is als ik eventjes naar buiten kijk! De weerspiegeling van een planeet, of moet ik zeggen een grote rots van vele miljoenen jaren geleden, misschien wel miljarden waar alles stil, kil is maar ook schoon is van virussen… Nog niet aangetast door idioterie!

1,5 meter sciencefiction, nét zoals in de film. Alsof de mensheid dreigt te worden uitgeroeid door een virus, een flink virus! 1,5 meter tot de grens, de grens om beboet te worden als je het je even niet bewust bent. Zo ‘n vierhonderd euro om 1.5 meter! Gevaar bestrijden terwijl de staatskas wordt gespekt… We moeten wat, want hoe killen we dit rotvirus zullen de hoge heren, 1,5 meter van elkaar denken!? Niet goedschiks dan kwaadschiks, dan maar op de meest kwetsbare plek van de mens, namelijk de portemonnee… Quarantaine zo ‘n driekwart van de dag of misschien wel meer! Dat is wat de meeste mensen toepassen uit aanraden of plicht van overheid omdat Corona voor de deur kan staan! Hij belt niet aan, hij springt via ogen, mond, of andere mogelijkheden je lichaam binnen… Ongemerkt!

Koorts, benauwd, nierfalen, pijn, vermoeid, niet in 1,5 meter te beschrijven zo bedreigend, opstaan uit de IC of voor de hemelpoort, een verschil van meer dan 1,5 meter afstand! Verdriet of vreugde, gehad of ‘moet nog komen’, spanning of mazzel hebben, hoe staat jouw leven in deze situatie? Straf van God of menselijke fouten? Een discussie van 1,5 meter vol met woede en onbegrip! Geef onze schepper maar weer de schuld, serieus?! Iemand moet toch de schuld hebben denken sommige mensen… Maar waar komt het gekke Corona nu vandaan? Voor de één een vraag, voor de ander stilzwijgend een weet! “Zeg je dat het onze schuld is dan gaat je kop eraf!” Een dreigement dat 1,5 meter tussen waarheid of géén waarheid kan zitten.

Het 1,5 meter bordje in de supermarkt, het park, strand of afhaalchinees, 1,5 meter waarschuwing op de radiodisplay in je auto, vergeet niet dat we allemaal kwetsbaar zijn in deze tijd. Wéér een kwetsbaarheid erbij, weer een stukje rust eraf! Wereld, wat ben je in rep en roer, wat komt er van je terecht? Mensheid, wat denken we toch veel te kunnen op deze wereld, maar eigenlijk zijn we niets meer dan de rest op aarde! 1,5 meter, dat is zo ‘n beetje hoe hoog mijn hart zit vanaf de grond, de grond waar ik op kan belanden, maar ook in vreugde kan springen omdat we het leven vieren! 1,5 meter vanaf de grond is mijn hart dat ook stilstaat bij de vele Coronaslachtoffers, maar ook de zorg, de artsen en alle overige levensredders, de helden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *