De schoonheid der aarde!

Beste lezer, we leven met z ‘n allen op een prachtige wereld. Vooral nu we thuis zitten in een sociaal isolement (videobellen en online contacten even niet meegerekend). Thuiswerken is het enige dat we waarschijnlijk moeten, maar voor de rest is er rust… Als je naar buiten gaat tenminste! Met anderhalf meter afstand tussen andere mensen en andere regels is het buiten prima te doen, ookal is alles gesloten qua horeca, uitgaansgelegenheden en andere sociale bezigheden en plekken. We hebben tijd om de wereld eens te bewonderen nu deze in deze korte tijd van ‘bijna lockdown’ op sommige plekken al met zestig procent, en ondertussen meer schoner is geworden. Misschien hebben we het niet allemaal in de gaten, maar de wereld geneest!

We hebben tijd om de wereld eens te bewonderen

Een blauwe lucht zonder vliegtuigstrepen, dát is al heel bijzonder! Weinig of geen verkeer op de weg en het lompe gebulder van vrachtverkeer, hoe heerlijk is het? De mensheid houdt zich gedeisd! Eindelijk kan de aarde even uitrusten van alle vervuiling en dat werd hoognodig tijd! De natuur die weer dichter bij ons komt, want we kunnen tóch niets anders doen. Hoe mooi is deze? Alle pracht en kleur van de lente, want misschien mogen we geluk hebben dat we hiermee te maken hebben in deze periode en niet middenin de winter waarbij het ook nog grijs, grauw en donker is? Ondanks de vreselijke Coronaziekte die om ons heen heerst, hoeveel geluk hebben we nu we de natuur dichterbij mogen zien komen?

Eindelijk kan de aarde even uitrusten van alle vervuiling

We worden gereset, we worden ons bewust wat de prachtige planeet Aarde ons te bieden heeft, en het maakt niet uit of je in de drukke stad woont of een dorp of gehucht. Overal is natuur in de buurt en weet je wat het allermooiste is? Ernaar kijken en luisteren! Wat heeft de natuur jou te zeggen? Ervaar je de rust die op je afkomt? Even weg van de drukte waar je anders altijd mee te maken hebt? De drukte van de ‘sleur van het leven’ waar we tot voor kort nog mee te maken hadden? Een harde reset, maar haal eruit wat je nodig hebt! Is het je allemaal waard om weer volledig in de oude situatie van haasten en stressen terug te gaan als straks alles weer anders is? Wát zegt de natuur je? Als je weer bent opgeladen, wat wordt de boodschap die je aan mensen gaat geven?

Even weg van de drukte waar je anders altijd mee te maken hebt? De drukte van de ‘sleur van het leven”

Een grote zorg is de crisis die er gaat komen als straks de Coronamaatregelen voorbij zijn, verwachten ze. Wat voor crisis? Een nieuwe economische crisis? Prijzen van producten, ook levensmiddelen die omhoog springen? Maar als we naar de natuur luisteren? Kunnen we dan niet met wat minder? Hebben we al die hebzucht nodig? Alle ongezonde ellende van de dag zoals vóór Corona om toch hetzelfde te kunnen blijven doen in die nieuwe crisis? Als we nu eens kunnen overtuigen dat we alle extra vervuilende rotzooi op deze aarde niet nodig hebben aan de hoge heren in het strakke pak en de welbekende stropdas? Dat er andere manieren zijn, zuinige manieren om van de éne naar de andere kant te verschuiven op deze wereld! Zouden we de hoge heren kunnen genezen van de dollartekens?

Als we nu eens kunnen overtuigen dat we alle extra vervuilende rotzooi op deze aarde niet nodig hebben

Waterstof, zonne-energie, daar noem ik al een paar dingen op die de wereld aanzienlijk kunnen verbeteren! Want wij willen toch ook weer seizoenen die zich maximaal kunnen laten zien? Winters die niet alleen op de kalender staan, maar ook écht voelbaar zijn als we naar buiten gaan? Lekker schaatsen, sleetje rijden en natuurlijk de witte kerst weer terug? In elk geval de kans op een witte kerst vergroten? Minder noodweer en overstroming in de zomer en temperaturen die horen bij de tijd van het jaar! Beste lezer, de opties zijn er, maar er is genezing nodig… véél genezing van hoge heren die last hebben van het dollarteken-virus! Minder belasting omdat we de wereld vervuilen, meer resultaat van een schone wereld! Kijk eens goed naar buiten, adem eens diep in, dit is het voorbeeld!

Minder noodweer en overstroming in de zomer en temperaturen die horen bij de tijd van het jaar!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *