Knuffels spotten

Beste lezer, wie heeft dat durven denken, knuffels spotten in de straten van je woonplaats of wijk. In deze vreemde tijd van Corona is niets vreemd meer, want naast de vele initiatieven om elkaar te helpen is er nu een leuke activiteit gaande… Het spotten van knuffels. Steeds meer mensen zetten hun knuffels zichtbaar in of bij huis zodat ook op deze manier veel kinderen buiten plezier mogen ondervinden, maar natuurlijk wel op 1,5 meter afstand. Misschien voor volwassenen ook wel leuk trouwens, want een beetje het kind zijn we allemaal toch nog in onszelf? We mogen het naar mijn mening best vaker laten zien! Op social media vind je genoeg informatie over deze nieuwe bezigheid voor jonge en ‘oude(re) kinderen’ 😉

“Het zonnetje schijnt, de koter verdwijnt, met als opdracht ‘Snuffel voor die knuffel!’. Door de wijk, dorp of stad, hopelijk vinden we knuffelroutes straks in elk gat! Kind of volwassen zijn, het is voor iedereen gezellig en fijn, kijk ze eens staan of zitten, niet één knuffel zit te pitten. Ze kijken je aan, zie die trotsering nou eens staan. Met een prachtblauwe lucht volgt een zucht, kijk eens de vriendelijkheid en openheid, zowel van bewoner als kind, oh zo dankbaar en goed gezind”

Een gedicht dat in me opkwam,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *