De wereld vecht…

De wereld vecht… Keihard om te overleven! 7 miljard mensen lopen gevaar, en dat is geen prettig gebaar! Op het moment dat ik naar dit scherm staar sterft er ergens weer iemand aan het Coronavirus, daarnaast zijn er weer honderden besmettingen bij. De samenleving maakt zich zorgen, elk moment van de dag, óók over de nieuwe morgen. Een periode, kort of lang, vol van zorgen om misschien voor altijd een andere morgen. Griepje, verkoudheidje, vermoeidheid, positieve uitslag erbij en je hebt de poppen aan het dansen! Waar zijn nu de kansen? Kansen van genezing, kansen van hervatting van vele levens? De wereld o zo intelligent, wanneer kunnen de Corona patiënten worden ingeënt?

Corona, nu al hét woord van 2020… Iedereen zal het met zich meenemen, een heel leven lang! Wát een hectiek, wát een werelddrama! Alles plat, alles in crisis, herstel is misschien nog lang te zoeken! De wereld is ziek, waar we ook rondlopen, alles is op slot, alles is donker, alles is stil! De natuur herstelt, de dieren leven verder, en dit keer zijn de mensen het grote, gigantische slachtoffer sinds lange tijd… Slachtoffer van ziekte met als gevolg veel sterfte maar ook herstel! Herstel, een woord die we het liefst horen uitspreken door koning, koningin, minister president, prins, prinses of welke sultan dan ook! Het leven dat stilstaat, stilstaat op alle fronten is op zoek naar herstel…

De zorg, een gemeenschap, wereldgemeenschap dat keihard vecht samen met een ieder die een medicijn probeert te ontwikkelen, onze helden voor onze toekomst! Dag en nacht, met gevaar voor eigen leven vechten ze als leeuwen en leeuwinnen, want de dood in de ogen kijken, zowel bij een ander als misschien jezelf is het ergste wat je kan overkomen! Emotie van verlies moeten incasseren, wie het ook is! Dat went nooit, never nooit… Vreugde van overwinning, dát is het doel, het streven om weer ja te kunnen zeggen tegen terugkeer in de wereld, een prachtige wereld die nu weer bloeit door de lente! Lente buiten, lente in je hart, dat is toch wat je een ieder gunt?!

Jong, oud, kwetsbaar of sterk, bij Corona maakt het geen biet uit! Deze vijand gaat om ons heen, door ons heen, pakt wat ie pakken kan! Wij moeten niet binnen blijven zitten, maar opstaan en gaan! Gaan om te vechten tegen deze bak ellende, verslaan om door te gaan, door te gaan op deze mooie wereld! Het een schop onder de kont geven, dat het niet meer de kans krijgt om sterker te worden maar alleen maar af te zwakken en, alleen dit keer, met veel haat uit te zwaaien! Niet welkom, nu niet, nooit niet, nooit meer! Wij mensen kunnen veel dingen de baas zijn, als het kan met vreugde, als het moet met pijn, nu moeten we zeggen ‘Corona verdwijn!’. Met verdriet, met vreugde… Vreugde van overwinning!

Wij zijn de mensen, wij moeten verder, hoe moeilijk het ook is of hoe makkelijk we er misschien vanaf komen als we het niet hebben opgelopen, we moeten verder! Daar waar eenzaamheid heerst is een kans om je hart te laten spreken en wat te doen, wát het ook is, dat maakt niet uit… Wij, internetters, Facetimers, Facebookers, WhatsAppers, Skypers, Zoomers, wij kennen alle termen, en weten ze in te zetten daar waar nodig! Applausje voor jezelf… Applausje voor iedereen! Leven doen we samen, niet alleen! De boodschap ‘hallo ik ben bij je’ die slaat aan! Sterk, sterker en sterkst blijven we bij elkaar. Met applaus, een openluchtconcert of wat dan ook… Met alles bij elkaar zijn we de helden! Helden die voor elkaar klaarstaan…

 

Bij deze ook mijn persoonlijke complimenten aan de verzorgers, doctoren, artsen, en de specialisten die elke dag en nacht proberen een medicijn te ontwikkelen voor het Coronavirus. Mijn complimenten aan diegenen die zelf initiatieven neemt via social media of andere bronnen om zich vrijwillig in te zetten om anderen te helpen in deze moeilijke tijd! Een ieder die met de Coronaziekte te maken heeft wil ik veel sterkte en kracht toewensen en mijn gebed gaat ook naar jullie!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *