De dans…

De dans, beste lezer, hij is veelzijdig en kent vele verschillende beats en pasjes! Vreugde en soms ook emoties. Terwijl de DJ dat tegekke dansnummer afspeelt gaan we met z ‘n allen los met de dans en dat gaat vaak de lucht in terwijl bij rustige muziek we meer dansen richting verschillende kanten op de dansvloer. Het zweet loopt over je hele lijf, en dat kan zweet zijn van warmte, lichamelijke belasting of misschien wel dat zweet omdat je met iemand danst waar je smoorverliefd op bent geworden. Velen die vroeger wel of niet verplicht op dansles gingen kennen dit nog erg goed! Misschien zijn je ouders, oma of opa nog steeds gelukkig getrouwd dankzij deze danslessen. De dans van leren kennen en vreugde… Vreugde met vlinders en later liefde! Een stukje sociaal contact met bijna garantie!

Het zweet loopt over je hele lijf, en dat kan zweet zijn van warmte, lichamelijke belasting of misschien wel dat zweet omdat je met iemand danst waar je smoorverliefd op bent geworden.

De verhalen die je soms hoort over de danstijd, erg vermakelijk als je ze hoort vind ik zelf. Wat jammer dat de tijd is veranderd en we steeds meer van elkaar vervreemden lijkt het soms wel. De dans brengt ook vanalles in ons lichaam los, je zou soms denken g-krachten die je zin geven in genot! Laten we het dan hebben over gezond genot, bijvoorbeeld om een feestje te bouwen van vreugde en het liefst met elkaar! Gelukkig hebben we daar festivals voor, waarin de dans absoluut niet kan worden ontsprongen. Dit keer de dans ontsprongen in goede zin! Ons hart gaat sneller kloppen en ons gevoel slaat voor even op hol terwijl we ons brein laten chillen op die beat of melodie. Dans is meer dan vermaak, het is een stukje training in positiviteit naar mijn mening.

De dans brengt ook vanalles in ons lichaam los, je zou soms denken g-krachten die je zin geven in genot!

De dans hoeft niet veel ervaring te vragen, het is makkelijk voor iedereen. Neem nu bijvoorbeeld de polonaise op koningsdag of met het voetbal. We dansen voor onze oranje Leeuwen of Leeuwinnen en trotseren ze met hun resultaat. Trots, dat mogen we zijn in ons dagelijks leven. Elke dag weer en als een dansje daarin zal helpen. “Begin de dag met een dansje” zal eigenlijk iedereen moeten doen nadat men is opgestaan. Je zal merken dat je de dag anders begint als anders. Nu zijn we niet van die types die elke dag met dans beginnen omdat we dat waarschijnlijk te overdreven vinden, maar de dans denkt er stiekem wel anders over! Of je nu alleen bent of samen, wat zal de wereld mooi zijn als je elk moment elkaar de dans kunt vragen of gewoon jezelf.

Begin de dag met een dansje” zal eigenlijk iedereen moeten doen nadat men is opgestaan

Het idee, zet nu gewoons eens je meest favoriete LP op die pickup en ga lekker knallen! Enge gedachte om helemaal los te gaan in je eentje of samen of niet? Terwijl de plaat draait ga je dan weer helemaal terug naar die goede oude tijd van 192 goed idee? Of breng je het toch iets dichterbij de tijd van nu? De dans kent natuurlijk ook zijn ritme op CD voor diegenen die geen pickup hebben. Of moet ik zeggen volledig digitaal via de wel bekende muziek streamingdiensten? In mijn geval gaan we van de CD en streamingdienst uit. Vooral in deze tijd is het een top idee om de naald, net zoals bij de pickup, eens te zetten op je hart. Vooral samen en dan heerlijk de sfeer te versterken en te genieten van dat mooie creatieve dat uit je boxen of instrumenten knalt.

Enge gedachte om helemaal los te gaan in je eentje of samen of niet?

De dans, net zoals buiten een frisse lucht halen een medicijn. Muziek die de fijne snaar van je hart raakt, op welke manier dan ook. Het doet je opstaan van de misschien wel luie stoel en jong oud oud… voor een ieder is er wat wils! Of het nu categorie Jazz is, pop of dance, Nederlandstalig of sixties, overal zitten de vitaminen die we zo nodig kunnen hebben!

De dans, net zoals buiten een frisse lucht halen een medicijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *