Coronamaatregelen v.s. sociale contacten!

Beste lezer, misschien is het je opgevallen dat ik in totaal nog maar één artikel besteed heb aan het gehele Coronavirus. Dat was op 10 Maart j.l. en daarin schreef ik dat ik nog meer in afwachting was wat er allemaal ging gebeuren. Ik nam het nog niet zo serieus omdat ik me niet zo snel bang laat maken! Nu, bijna een week later besef ik me dat het écht goed mis is! De sociale samenleving die wordt stilgelegd en het vele ‘gehamster’ in de supermarkten maar ook de sluiting van steeds meer bedrijven en instanties doen me denken ‘waar gaat dit naartoe’? In mijn hele leven heb ik het nog nooit zo extreem meegemaakt met deze maatregelen, maar volop begrijpelijk! Zelfs vandaag op zondag hoor ik dat steeds meer bedrijven besluiten om de rest van de maand niet meer open te gaan, zélfs de kerken en scholen!

De sociale samenleving die wordt stilgelegd en het vele ‘gehamster’ in de supermarkten maar ook de sluiting van steeds meer bedrijven en instanties doen me denken ‘waar gaat dit naartoe’?

Vanmorgen dus maar samen met wat andere mensen de livestream vanuit huis gekeken, en ik moet je zeggen ‘dat was wel speciaal’! Ik ben erg blij dat er een oplossing is zodat we toch enigszins kunnen blijven ‘kerken’. Zolang het nog kan voor er een strengere maatregel optreedt of dat mensen nog angstiger worden om elkaar te ontmoeten, want ik denk dat het dan een enorm sociaal isolement wordt! Voor het één heb ik begrip, namelijk het Coronavirus, maar als straks écht alles en iedereen platligt dan komt er al snel een ander probleem bij… Een troost is wel dat we met z ‘n allen WhatsApp en Facebook hebben, maar toch! Twee weken of langer thuis en alleen naar buiten voor boodschappen of dokter / ziekenhuis dat is een behoorlijke in realtime eenzame periode…

Voor het één heb ik begrip, namelijk het Coronavirus, maar als straks écht alles en iedereen platligt dan komt er al snel een ander probleem bij…

Ik en wekenlang thuis zitten is zó niet mijn ding! Dus er is wel een beetje angst in me dat dit gaat gebeuren. Met alle begrip dat ik erbij heb is het toch flink balen als het gaat gebeuren. Gelukkig leven we in een tijd waarin we gelukkig via internet ons kunnen vermaken en is er eindelijk een kans vrijgekomen om misschien die serie eens helemaal af te ‘bingewatchen’ of om weer eens te gaan schilderen, tekenen of het huis eens goed onder handen te nemen van binnen! Maar jah, in je uppie wordt het wél snel saai vind ik! Hetzelfde als je collega ‘s wekenlang niet zien, wel erg jammer, maar met zo ‘n gevaar moeten we deze maatregelen tóch wel nemen! Ik denk dat het een goed idee is om via social media, WhatsApp enzovoorts wel contact te blijven houden en vooral naar elkaar om te blijven kijken!

Gelukkig leven we in een tijd waarin we gelukkig via internet ons kunnen vermaken

Juist kan bijvoorbeeld een depressie in deze tijd er bij mensen snel inglippen en juist als je er vatbaar voor bent. Daarom is die communicatie zo belangrijk, vooral bij ouderen en mensen die ziek zijn of bijvoorbeeld mensen die alleen zijn. Want twee weken of langer tegen vier muren en schermen aankijken, daar wordt normaal gesproken niemand vrolijker van! Lichamelijke gezondheid beschermen we met Coronamaatregelen, maar laten we met z ‘n allen ook aandacht besteden aan elkaars psychische gesteldheid! Ook in deze erg spannende tijd zijn we mensen die niet zónder elkaar kunnen en een goed of leuk sociale talk via app kan veel wonderen doen als er geen andere mogelijkheid is……

Lichamelijke gezondheid beschermen we met Coronamaatregelen, maar laten we met z ‘n allen ook aandacht besteden aan elkaars psychische gesteldheid!

1 reactie

  • Lies

    Omkijken naar elkaar met name de ouderen en alleenstaanden. Even een telefoontje vragen of je iets kunt doen b.v. boodschapje etc. Nu extra belangrijk!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *