Wachten tot je een ons weegt… op de liefde!

Wachten, dat kan lang duren. Bijvoorbeeld het wachten op de liefde van je leven! Ik hoor het ook wel veel om me heen en heb er zelf ook mee te maken. Het is vooral op een volwassen leeftijd niet altijd een pretje om alleen te zijn, want je ziet óók om je heen dat anderen wél gelukkig zijn in hun liefdesleven. Waarom? Wat heb ik verkeerd gedaan dat het bij jou niet lukt?! Die vraag kan je helemaal gek maken! Je meld je aan op datingsites en trekt misschien daarvoor flink de portemonnee. De wel bekende swipe datingapps die eigenlijk gebaseerd zijn op vleeskeuring krijgen een plekje op het bureaublad van je smartphone. Nadat je een paar dagen bezig bent kom je erachter dat ook dat niet werkt bij jou, wat nu?!

Die vraag kan je helemaal gek maken! Je meld je aan op datingsites en trekt misschien daarvoor flink de portemonnee

Dat kan behoorlijk aan je eigenwaarde trekken als je er gevoelig voor bent om weg te zakken in de negatieve spiraal. En elke keer zie je om je heen dat zij wel gelukkig zijn in de liefde… Dan toch maar een relatiebemiddelingsbureau? Je informeert en je ziet de altijd positieve resultaten op de website van het betreffende bureau, maar dan schrik je je te pletter als je de prijzen ziet… Dat kan in totaal wel meer dan duizend euro kosten! Als het niet jouw ding is, wat dan?! Misschien is het gewoon goed om te stoppen met zoeken en gewoon jezelf te zijn! Hoe moeilijk het ook is, maar als dit niet werkt, wil je dan elke keer een teleurstelling? Ikzelf ben gestopt met online dating, want ikzelf heb gemerkt dat het vaak alleen maar gaat om vleeskeuring.

Misschien is het gewoon goed om te stoppen met zoeken

Ik als Christen geloof erin dat de HEER diegene is die bepaalt wanneer het moment daar is. Kómt het moment daar is misschien de vraag, maar met gebed kun je daar gewoon naar vragen. Ik heb een periode gehad dat ik mijn leven liet afhangen van het ‘vrijgezel zijn’ en was er teveel mee bezig in mijn hoofd. Elke keer die teleurstelling en bam! Daar ging ik weer terug richting  vroeger! “Zie je wel! Ik mag er niet zijn… Ze hadden allemaal gelijk toen dertijd!” Het is belangrijk om te weten dat je leven wel door moet gaan en dat je liefde moet geven aan de dingen die je elke dag doet. Ookal ben je zoals ik bijna 36! Natuurlijk maak ik me weleens zorgen, want wordt ik een achterblijvertje?!

Het is belangrijk om te weten dat je leven wel door moet gaan

Ik vertrouw op de HEER, hij weet wat goed voor me is en hij weet wie bij me past! En óf er iemand bij me past… Wie weet wat de HEER voor me in petto heeft in dit leven na mijn genezing? Voor diegenen die nog niet weten wat mijn genezing inhoudt, die kunnen dat lezen in dit artikel. Het is een gemis, liefde ontvangen van een partner in je leven, maar je kunt het niet dwingen! Hoe graag je het ook wilt… Mijn advies, zorg ervoor dat je (genoeg) andere dingen te doen hebt in je leven en dat je niet vereenzaamt! Vrienden en vriendinnen zijn enorm belangrijk in je leven, of je nu wél of géén relatie hebt! Misschien denk je bij jezelf ‘waarom schrijft ie in vredesnaam dit artikel?’, Ik weet zeker dat er heel veel mensen zijn die met dit probleem te maken hebben, en misschien hier geen uitweg in zien.

Hoe graag je het ook wilt… Mijn advies, zorg ervoor dat je (genoeg) andere dingen te doen hebt in je leven

Ik geloof dat de partner die de HEER voor je kiest, of al lang gekozen heeft écht bij je past en zodra je hem / haar hebt leren kennen het gevoelsmatig écht als compleet zal aanvoelen. Dat wil niet zeggen dat je het niet moeilijk zal kunnen krijgen met je partner of dat er geen angsten zullen komen dat je hem of haar kwijtraakt, maar dat zal absoluut niet gebeuren omdat jullie bij elkaar passen en elkaar door dik en dun zullen steunen! De HEER zal jullie steunen en helpen daar waar nodig. En zeg nou zelf… Van tegenslagen word je samen sterker! Ook naar elkaar toe. Heb vertrouwen en laat jezelf zien wie je bent als pracht verschijning. Dát is wat interessant aan je is, dát is wat men het liefst aan je ziet! Stel je positief op en ga het avontuur van het leven aan, met alles wat er op je af kan komen!

Ik geloof dat de partner die de HEER voor je kiest, of al lang gekozen heeft écht bij je past en zodra je hem / haar hebt leren kennen het gevoelsmatig écht als compleet zal aanvoelen.

1 reactie

  • Lies

    Mooi weergegeven Bas. Bewondering voor je vertrouwen. Wens jou van ganser harte een liefdevolle en betrouwbare levenspartner toe die voor jou bestemd is, en jij voor haar! Biddend vragen hierom mag ook in eerbied en volharding. Alle goeds toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *