Corona

Hét onderwerp van de laatste tijd, beste lezer, dat is uiteraard het Coronavirus. We moeten oppassen, handen wassen en sinds vandaag is het ten sterkste af te raden om handen te schudden vanwege dit vervelende hardnekkige virus. We zijn alert en als iemand een aparte kuch heeft dan kan het bij wijze van al te laat zijn! Over de hele wereld is deze epidemie gaande en helaas heeft het al vele slachtoffers geëist. Hoe gaan wij als maatschappij ermee om? De één maakt er grapjes over en de ander neemt het écht heel serieus en blijft het liefst thuis. Als je de social media opengooit kom je meteen in de Corona grot terecht, en bah… Wat is daar geen bal aan! Natuurlijk moeten we alert zijn, maar het belangrijkste is dat er zo snel mogelijk een goed medicijn tegen komt.

De één maakt er grapjes over en de ander neemt het écht heel serieus

Persconferentie hier, persconferentie overal, de overheid weet wat goed voor ons is en dat is erg fijn om te weten! We kúnnen nu eenmaal niets anders doen dan goed blijven ontsmetten en helaas, tijdens die verjaardag mag er niet gezoend worden of de welbekende felicitatiehand. Dát is dan wel weer balen! Alles om niemand aan te steken want voor je het weet heb je het en voor je het weet heb je het ook al weer doorgegeven zonder dat je het in de gaten hebt. Laatst snuitte ik m ‘n neus op het werk en toen kwam al meteen iemand bij me van ‘als je ziek bent ga je toch wel naar huis?!’. Maar natuurlijk! Naar mijn gevoel zit bij een enkeling de angst er al wel in om Corona op te lopen…

“Voor je het weet heb je het en voor je het weet heb je het ook al weer doorgegeven”

Gelukkig was ik niet ziek, dat is alweer ietsje langer geleden. Wel schrok ik een beetje van de reactie want je beseft dat het dichtbij komt en ik werk op kantoor wel met een paar honderd collega ‘s die overal vandaan komen! Ben ik zelf bang? Nee absoluut niet! Moet ik eigenlijk wél bang zijn? Zou niet weten waarom! Als je elke dag bang moet zijn voor de risico ‘s in het leven dan heb je toch geen leven?! Wel, ik hoop dat dit snel weer voorbij gaat want het heeft al teveel mensen opgeëist. Tot die tijd blijf ik in elk geval alert, nét zoals vele anderen. Nu moet ik je vertellen dat ik nog geen extra maatregelen hiertegen heb genomen bijvoorbeeld thuis, maar ik denk dat het heel verstandig is om eerst eens af te wachten wat er verder allemaal gebeurt voordat er totale paniek wordt gezaaid…

Tot die tijd blijf ik in elk geval alert

Ik heb geprobeerd om dit artikel met alle respect voor de ander te schrijven met wel een beetje mijn mening over het geheel. Uiteraard hoop ik dat diegenen die met Corona te maken hebben zo snel mogelijk mogen opknappen en weer hun leven kunnen hervatten! Daarom zal ik ook nooit humor filmpjes of andere ‘Corona-onzin’ plaatsen omdat dat gewoon te ver gaat! Het gaat ook om mensen die helaas al zijn overleden aan het Corona-virus, dus een beetje respect en medeleven is wel op zijn plaats vind ik! Beterschap en sterkte aan een ieder die hiermee te maken heeft……

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *