Mooi zijn, een gedicht!

Mooi zijn, beste lezer, dat is met vreugde en met pijn. Emotioneel of boos, stop het niet in een grote doos! Laat zien dat jij het bent, zodat iedereen je ook écht kent. Het vlekje of de wrat, de loensende ogen of de flaporen, het zijn de dingen die je bijzonder maken, dus de dingen die bij je horen. Uiterlijk maakt het niet alleen, want waar moeten we zonder innerlijke liefde dan heen?! Vooroordeel, vleeskeuring, hoe je het ook noemt, het maakt je niet positief beroemd! De warme hand, dát geeft jou de liefdevolle kant! Kleur geeft altijd meer dan zwartwit, maar wij mensen kijken soms teveel naar onszelf en onjuist naar de ander ‘s hit! Ben jij de volgende die anders gaat denken of ben je al heel lang God ‘s liefde en die van jezelf aan het schenken?

Hoe voelt het om lekker nuchter jezelf te zijn, zonder de grijze en jaloerse wereld om je heen met alle pijn? Als je de deur ‘s morgens open doet, wat is dan het eerste dat je aanraakt met je voet? Het is het wonder van de wereld, het wonder van God aan ons! Je kunt het niet schoonmaken met zeep en spons! Dus laten we zuinig zijn en werken aan alle gevaren met als resultaat pijn. Het leven is een mix van fijn en pijn, een mix van thuis en weg van huis. Ruzie maar ook vrede, liegen of zweren onder ede. Recht in de ogen aankijken of ernaast kijken en uiteindelijk aan oneerlijkheid bezwijken. Want kans ontvangen is ook kans geven, het is een belangrijk recept voor de rest van je leven!

Mooi zijn is uitstralen, met je lach en vreugde. Bitter zijn is ook uitstraling, net zoals balen! Het gevoel dat je misschien altijd zal falen, dat zal je leven enorm verschralen. Elke dag boos, verdriet, ontevredenheid, en ohja af en toe met die nieuwe spelcomputer even troost, want zo zal je leven snel geschieden! De vraag is heel erg maar waar: Wát heb jij te bieden? Eigen geloof maakt het waarheid, maar beloof me, stop niet met de strijd! De strijd tegen negativiteit… In naam van God, in naam van Jezus én de Heilige Geest, stuur het weg! Je hebt in je leven pech, maar ook recht op geluk in je mooie weg! Negativiteit liegt en bedriegt, want jij bent mooi met alles wat je doet, ookal ben je niet altijd even zoet. ‘Nietskunners’ bestaan niet, ookal ben jij misschien nu even niet diegene die het ziet.

Vergeef, maar vraag ook vergeving. Schaam je niet en leg uit over je rollercoaster die zorgde voor de beving. Alles door elkaar of juist niet, hij of zij is niet altijd diegene die het ziet. Vergeet jezelf niet, want jijzelf bent elke dag, elk uur misschien wel diegene die je het meest ziet. Wat je voelt ben je zelf, hoeveel je voelt bepaal je zelf! Moeilijk is het, maar wát een resultaat! Na afloop verdien je écht voor jezelf dat lekkere stuk taart. Straal uit wie je bent, mét je mooie, mét je minder mooie kanten, want die horen er gewoon bij. Dát is zoals men je het liefst kent! Jij bent het met ogen die aankijken, oren die luisteren, en schouders die naar achteren staan! Niemand zal dan toch bij je weg willen gaan?!

Zet jezelf neer, als een echte dame of heer! Schaam je niet, want dat is zoals men je graag ziet. Ookal ben je geprogrammeerd door wie dan ook, let op want voor je het weet zet het je hoofd aan de kook! Ga de uitdaging aan met jezelf samen met de Heer. Luister goed naar zijn leer! Niet altijd even makkelijk, maar zeker met resultaat. Je komt misschien als een wrak in de pitstop, maar haalt de finish met nieuw leven naar de top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *