Lente, wat verlang ik naar je…

Oh lente! Wat verlang ik toch weer naar je! De boezerige winter die me moe heeft gemaakt en somber. Geen sneeuw, geen pret in de kou, alleen maar grijs, wind en regen en met een beetje pech nog de schutting om ook! Lente, waar ben je toch… Ik hoor ja al, maar waarom voel ik je nog niet?! Je hebt de vogeltjes al naar voren gestuurd lijkt het wel, maar waarom voel ik je warmte nog niet?! Maart roert zijn staart, maar mag dat ook met 20 graden zijn? Mag het ook met zon en blauwe lucht zónder die eeuwig durende grijze luchten? Die snel verschuivende wolken die elders weer voor herfst zorgen, wel een machtig gezicht als ik naar boven kijk, maar alsjeblieft, laat het stoppen en treed binnen!

Lente, jij die de voorbode van de zomer brengt. Jij die licht, warmte en energie geeft… Niet alleen ik, maar we hebben je allemaal zó hard nodig. Jij met je langer licht, de zomertijd en jij die mijn huid weer natuurlijke warmte geeft van de zon! Heerlijk weer in het T-shirt en misschien al wel de korte broek, armen en benen lekker in de zon in je veelbelovende warmte. Jij die iedereen naar buiten stuurt, nieuwe ronden, nieuwe kansen geeft. Lente, je bent zo prachtig als je vlinders in de buik brengt… Nieuwe liefdes genietend van jou en genietend van elkaar! Heerlijk tussen plantjes en bloemetjes, heerlijk in het gras en met een beetje geluk niet alleen vlinders in de buik maar ook buiten. Buiten, nét zoals de bijtjes en vogeltjes. Mens en dier ontwaakt uit de winterstand, hand in hand of alleen…

Lente, jij met je vele verhalen over de liefde. Met je vele verhalen over beterschap, over nieuw leven! Jij die zwartwit weer kleur geeft en griep weer verdrijft! Jij die binnen weer buiten maakt en de open haard weer voor een poosje overbodig maakt… Lente, weet je hoe mooi je bent? Hoe je veel mensenlevens weer een ander plaatje kunt geven? Een plaatje van kleur en energie! Lente, want dat ben jij! Jij bent kleur en energie… Niet voor even, maar voor altijd! Gelukkig overwin je de strijd tegen de winter. De winter die steeds meer een verlengde herfst is en waardoor? Misschien zijn wij mensen de verantwoordelijken? Klimaatveranderingen? Opwarming van de aarde? De één zegt dit, de ander zegt dat! Lente, in elk geval wacht ik op je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *