De zegekroon

De zegekroon, beste lezer, Jezus is voor jou en mij gestorven aan het kruis om de zonden die zijn geweest maar ook de vele zonden die nog komen gaan. Zonden door jou en mij, maar ook door anderen naar jou en mij… Ook de zonden naar God en Jezus! Jezus is aan het kruis gestorven, maar ook weer opgestaan uit de dood, en wat een gevoel moet dat zijn?! Hij die voor onze zonden is gestorven en weer is opgestaan. Wij die erop kunnen rekenen dat elke muur wordt neergehaald en ieder bolwerk wordt afgebroken, wanneer dan ook! Wanneer we onze handen ook vouwen, we weten dat Jezus, noch God nooit zal worden verslagen! Onze HEER zal altijd sterker zijn dan het kwade en wij mogen op hem rekenen!

Wij die erop kunnen rekenen dat elke muur wordt neergehaald en ieder bolwerk wordt afgebroken

Het leven is nu eenmaal niet altijd een pretje, maar daarom leven we ook hier op deze planeet. Om te leren van goed en kwaad, maar ook ermee om te gaan. Om goede dingen te ervaren en er iets moois van te maken, maar ook het tegenovergestelde. Namelijk het ontvangen van kwade dingen waar we mee moeten leren omgaan. Een opluchting misschien: je bent niet de enige die ermee te maken heeft! Iedereen heeft te maken met tegenslagen op zijn of haar levensweg. Er zal altijd aan de weg getimmerd worden mét de hulp van God, Jezus en Heilige Geest. Daarbij komt een ander belangrijk ding om de hoek kijken, namelijk je medemens op deze aardse wereld. Je hoeft het niet alleen te doen!

Er zal altijd aan de weg getimmerd worden mét de hulp van God, Jezus en Heilige Geest

Een wereld die vol zit met zonde, je zou erdoor verzopen worden zou ik haast zeggen. Waar is het lichtpunt? Het antwoord zit in jezelf! Namelijk je eigen hart… Wát wil jij? Maar wat verwacht een ander van jou? Jij met je snelle deadlines die behaald moeten worden, jij die dingen moet doen waar je niet achter staat, om vooral veel geld te verdienen en te genieten van alle luxe, kijk eens diep in je hart, maakt dát je echt gelukkig?! Misschien moet je wel onterecht oordelen over anderen terwijl je eigenlijk weet dat het niet eerlijk is… Hoelang houd je het vol?! De vraag is hoelang kun je nog doorgaan totdat je niet meer verder kunt? En wat als je ‘in elkaar bent gezakt’? Zowel lichamelijk als geestelijk.

Waar is het lichtpunt? Het antwoord zit in jezelf!

Je lichaam trekt het niet meer, je geest niet meer en dan… Dan wordt je wereld ineens wel heel klein! Dan lijk je misschien zelfs wel alles kwijt te zijn, maar is dat écht zo? Kijk nogeens diep in je hart! Niet meer die dure vakanties, niet meer zovaak op vakantie en misschien helemaal niet meer. Het kan zijn dat je kleiner moet gaan wonen vanwege je financiële situatie of dat je het niet meer kunt handelen. Je zogenaamde vrienden zijn weg, je collega ‘s waar je altijd die te gekke feestjes mee had en na de tijd waren we allemaal straalbezopen is wat je vaak zei tegen anderen. Maar wat was het échte hoogtepunt? Waar kun je op terugkijken? Waren het je échte vrienden of échte collega ‘s waar je echt wat aan had? Wat was je échte hoogtepunt van de afgelopen tijd in je leven?

“Wat was het échte hoogtepunt? Waar kun je op terugkijken?”

Wat heb je uit je leven gehaald? Bij wie kon je écht terecht? Waar voel je liefde bij en warmte? Uit die heftige tijd waar je jezelf niet te kunnen / mogen zijn maar je wel wat voorstelde en tóch gewaardeerd werd met materialisme. Dat wat je materialistisch rijk maakte… Wat kun je meenemen in de rest van je (nieuwe) leven op deze aarde? Nu je misschien wel afscheid moet nemen van veel luxe of totaal ergens anders gaat wonen voor een nieuwe start. Nu ben je zover dat je aan het nadenken wordt gezet, wat heb ik gedaan en waar moet ik naartoe? Bij wie kan ik terecht? Bij weinig mensen uit je verleden kom je misschien wel achter, dus je moet op pad! De zoektocht naar nieuwe mensen om je leven weer op de rit te krijgen zoals jij het wilt diep vanuit je hart! Je krijgt een nieuwe kans, ookal voelt het alsof je hebt gefaald!

Wat kun je meenemen in de rest van je (nieuwe) leven op deze aarde?

Hoe waardig ga je nu met jezelf om? Misschien is het in het begin heel moeilijk, maar wat als je je handen hebt gevouwen? Wat als je écht niet meer verder kon? Wat als je dreigde te verzuipen in de leegte, schade, al je verdriet en niet te vergeten de onzekerheid… Je mag om vergiffenis vragen voor de dingen die je verkeerd hebt gedaan, en je mag het achter je laten! Je mag de HEER erbij roepen, voor eens en voor altijd! Er zijn mensen die je ermee willen helpen als je het niet alleen kunt! En weet je dat zij je lotgenoten zijn?! Hoe voelt dat nu je samen op zoek gaat naar de oplossingen in je leven en samen bouwt aan de nieuwe toekomst? De nieuwe jij, de nieuwe ik! Het is vreemd om ineens misschien wel al die boeddha ‘s weg te gooien en ze zelfs te vernietigen, maar kijk eens naar het resultaat! Wat voor moois krijg je ervoor terug?! Niet meer de poort open te hebben staan naar de negatieve invloeden die bij je kunnen komen, en zelfs in je! Want we mogen geen andere afgodsbeelden gebruiken in ons leven!

Je mag om vergiffenis vragen voor de dingen die je verkeerd hebt gedaan, en je mag het achter je laten!

Het kost je misschien wat geld om iets nieuws in de kamer, de gang, slaapkamer, en de tuin neer te zetten. Hoe voelt het dat je vergeven hebt en vergeven bent?! Misschien weet je nog dat moment van misschien wel de gebedsgenezing of gewoon een kerkdienst waar je naartoe bent geweest. De warmte die weer in je lichaam komt, namelijk die van de Heilige Geest. De verwelkoming van God en Jezus in je leven! Hoe heerlijk is dat?! Zéker is dat niet alleen maar makkelijk om te doen, het gaat met ups en downs en misschien duren sommige dingen langer dan je verwacht, maar vergeet niet dat het tijd nodig heeft om weer te herstellen van de schade die je is aangedaan of misschien hard gezegd, de schade die je zelf hebt gemaakt. Geef het de tijd, hoe moeilijk het soms ook is! God is niet alleen maar die strenge HEER, maar hij beloont ook voor wat je doet en bereikt in je leven! Je bent zijn kind!

De verwelkoming van God en Jezus in je leven! Hoe heerlijk is dat?!

Je raakt misschien mensen kwijt, zij die niets met het geloof te maken willen hebben of dat ze zien dat je verandert, maar zie eens wat je ervoor terugkrijgt! Veel superleuke en lieve mensen. Mensen die bij je blijven die accepteren écht om wie je bent diep vanuit je hart! Zij die samen met jou het avontuur van het leven willen aangaan, in voor- en tegenspoed! Vergeet niet, ooit zal alles goedkomen, goedkomen zoals je de basis in je leven graag zou willen hebben. Met acceptatie, warmte en liefde. De pijn, de tegenslagen zullen lichter worden en verdriet zal niet meer zo ernstig als een zwaard in je hart voelen. God, Jezus is bij je met de Heilige Geest, en dat mag je altijd houden! Het is gratis, belastingvrij! Weet dat je een mens bent met je mooie dingen die altijd hoger staan dan de ‘minpunten’ in je leven. Een troost: die hebben we ook allemaal…

Vergeet niet, ooit zal alles goedkomen, goedkomen zoals je de basis in je leven graag zou willen hebben. Met acceptatie, warmte en liefde

De zegen, ook jij mag die bij je dragen. De zegen om mens te mogen zijn van God en je met hem dit avontuur mag aangaan! Als jij lacht, dan lacht God stilletjes mee, misschien ook wel heel hard omdat God ook wel humor heeft. Als je huilt, huilt God mee omdat hij je verdriet kent! Hij zal bij je staan, waar je ook bent! Er is echter één voorwaarde… Je moet je hart naar God, Jezus en de Heilige Geest openstellen! Neem afscheid van de boosheid, de bitterheid, het verdriet van vroeger. Laat God je helpen om de muur om je heen af te brokkelen, je warmte en liefde te geven. Er zal worden afgerekend met de zondaars! Zij die je het hebben aangedaan zonder om vergiffenis te vragen. Zij die niet goed zijn voor de mensen zullen Jezus diep in de ogen kunnen kijken, want hij komt! Wees niet bang, wees niet vol van schaamte, want God weet wie je bent omdat hij je heeft gemaakt zoals je bent! Zoals je écht bent……

Er is echter één voorwaarde… Je moet je hart naar God, Jezus en de Heilige Geest openstellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *