De Boer zoekt vrouw gekte is weer begonnen!

De Boer zoekt vrouw gekte is weer begonnen! Mijn enige programma waarvoor ik écht thuis zou willen blijven als het even kan, de rest kan me niet zoveel schelen qua ‘onzin’ op TV. Die leuke boeren en boerinnen die op zoek gaan naar de liefde van hun leven en jeetje… een handjevol dates die bij de uitgekozen boeren blijven slapen. Ik zou me even geen raad weten als hier een aantal dames zouden blijven slapen, maar goed, nu ben ik ook geen boer en woon ook niet op een boerderij! Yvon Jaspers die weer als cupido de boeren toespreekt en écht voor haar rol in het programma is gemaakt. Hier en daar zal ze weer een beetje ‘subtiel’ corrigeren, maar uiteindelijk zullen de meeste boeren én boerinnen getrouwd zijn voor het leven! Maar hoe kan dit?! Een TV programma maakt alles goed wat ze in het verleden niet lukte…

Ik zou me even geen raad weten als hier een aantal dames zouden blijven slapen

Misschien landelijke bekendheid, want zo ‘n beetje iedere Nederlander kijkt Boer zoekt vrouw. Nederland kent ook veel vrijgezellen en je zal maar worden uitgekozen door één van de boeren of die tegekke boerin. Vaak weet je wel zeker dat je aan zo ‘n programma wilt meedoen, want je komt op TV en wilt er alles van proberen te maken om het te laten slagen. Je kan haast niet meer terug naar af, tenzij de boer of boerin je naar huis stuurt omdat hij of zij iemand anders leuker vindt dan jou. De leuke brieven en alle ‘bijlagen’ die er bij zitten, zoals een zwaailicht of een stuk kaas, het is gewoon gemeend en dat zou voor mij ook al voldoende zijn om eens te kijken wie er achter die brief zit! De kans is groot dat ik je ook zou uitnodigen! Je wordt als deelnemer meteen op de proef gesteld in het privéleven van de boer of boerin, en ook op het werk.

Je kan haast niet meer terug naar af, tenzij de boer of boerin je naar huis stuurt omdat hij of zij iemand anders leuker vindt dan jou

Waarom lukt het niet in het ‘normale’ uitgaansleven of daten? Ja daar kan ik ook niet helemaal een duidelijk antwoord op geven, behalve dat de maatschappij wel zo in elkaar zit dat we graag aan vleeskeuring doen. Hij of zij moet wel knap zijn en daarnaast veel geld hebben om niet afgewezen te worden. Je moet met de tijd mee en je moet vooral geen medische aandoening of beperking hebben… Materialisme is blijkbaar toch belangrijker dan waar het écht om gaat? De zaken vanuit je hart! Ikzelf heb ook wel gemerkt dat je gewoon wordt beoordeeld hoe je financiële situatie is, hoe je eruit ziet en of je wel of geen beperking / handicap hebt. Voor jou honderd anderen lijkt het wel, en voor velen is dat ook wel zo. Mij werd gevraagd ‘waarom geef jij je niet voor zo ‘n TV programma op?’ er zit toch een boerin bij… Mijn antwoord was dat ik niet zo ‘n TV gekte op me af wil krijgen, en daarbij ‘hoe groot is de kans dat je doorgaat?’. Stel ik ben smoorverliefd op boerin Annemiek en ik wordt weggestuurd, en dát allemaal voor de TV… Zó niet mijn ding! De concurrentie is te groot!

Hij of zij moet wel knap zijn en daarnaast veel geld hebben om niet afgewezen te worden. Je moet met de tijd mee…”

Al met al vind ik het een leuk TV programma en kijk ik met veel plezier elke zondagavond naar NPO 1 om vijf voor half negen. Het is leuk hoe die liefdesdingen ontstaan, maar ach… ook wel de spanning om wie er mag blijven en wie niet. Wie wordt gelukkig en wie zit binnenkort weer alleen thuis? Blijft men bij elkaar en wanneer komt het grote nieuws?! Kindjes, trouwen of de eerste lammetjes?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *