Laat in de avond, en daar is oom agent!

Het is laat in de avond en in het donker rijd ik naar huis. Lekker rustig op de weg waar het in de verte van tachtig naar vijftig gaat vanwege wegwerkzaamheden. Een paar reflecterende palen bij de kruising, verder niets te zien en de weg is gewoon vrij! Oom agent denkt er nét zo over, de weg is vrij en ik ga hier eens lekker staan om snelheidsboeven te pakken. Op de plek waar ik trouwens gewoon vijftig rijd, omdat ik sowieso af moet slaan naar links, denk ik bij mezelf ‘daar staat er weer eentje onnodig terwijl ergens anders échte boeven zouden kunnen worden gepakt. Dan zie je in het nieuws dat er te weinig politieauto ‘s inzetbaar zijn terwijl er 112 wordt gebeld vanwege levensgevaar…

“Daar staat er weer eentje onnodig terwijl ergens anders échte boeven zouden kunnen worden gepakt”

Dat dit in Nederland kan! 112 bellen vanwege levensnood maar er kan niemand komen omdat er geen auto beschikbaar is. Tenslotte komt het slachtoffer om en daar gaat weer een dag voorbij met snelheidsboetes én mensenleven! Bezuinigingen overal waar mensen leven, dat is wat Den Haag al tien jaar doet. Graaien en maaien, ook daar waar de dreiging van escalatie het grootst is wordt alsmaar de normaalste zaak van het leven lijkt het wel. Slachtoffer worden door nalatigheid van de politie, doordat ze de capaciteit niet (meer) hebben om snel bij je te komen als je ze nodig hebt. Geen prioriteit, ook zo ‘n bekende uitspraak. Dat het onveilig is en alsmaar onveiliger wordt in ‘bepaalde buurten’ is bekend, maar ach, snelheidscontrole ‘s leveren tenminste geld op!

Graaien en maaien, ook daar waar de dreiging van escalatie het grootst is

Boos zet ik de TV uit, en terwijl ik even op social media kijk zie ik hetzelfde nieuwsbericht verschijnen. Een zucht en kruisje rechts bovenaan op mijn scherm volgde! Waar gaat het heen met Nederland?! Vaderland is mijn Nederland, maar sinds 2010 ook het land van geldklopperij! Wordt het niet eens tijd om écht serieus na te denken voor we weer naar de stembus lopen komende tweede Kamerverkiezingen? Veiligheid vóór alles toch?! Goede zorg vóór rijkdom toch?! Ik walg… ik walg van de zogenaamde schoonheid van politiek Den Haag als ze bekritiseerd worden om serieuze problemen van het Nederlandse volk! Boeren die protest na protest voeren omdat ze slapeloze nachten hebben! En zo nog meer groepen mensen die keihard werken voor hun leven!

Veiligheid vóór alles toch?! Goede zorg vóór rijkdom toch?!

Rijkdom in alleen dollartekens leert nooit! Zolang de bankrekening maar veel nullen achter de punt heeft is alles toch goed? Oom agent die niet hard mag optreden en eerst een boek moet opentrekken met wat wel en niet mag vanwege alle regeltjes om niet aangeklaagd te worden en zelfs te worden kapotgemaakt als je volgens de rechter buiten je boekje bent gegaan omdat je in levensgevaar was… Jah, dan zou ik ergens ook de makkelijkere manier kunnen pakken en langs de weg controleren op snelheden om acht uur savonds. Nee, ik ben van mening dat de knuppel meer mag worden gebruikt en eventueel de Taser op de onrustzaaiers! Simpel, gewoon geen grote bek en geweld naar politie! Streng maar wél rechtvaardig, dát is de weg waarmee je het meest bereikt…

“Dan zou ik ergens ook de makkelijkere manier kunnen pakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *