Leven met God, Jezus en Heilige Geest

Leven met Geloof, en dan bedoel ik leven met het geloof in God, Jezus en de Heilige Geest… Misschien denk je bij jezelf ‘dan ben ik toch van alle ellende verlost!’ Dan kom je bedrogen uit! Want als jij als Christen de boodschap van Jezus brengt, hoe gaan anderen daarmee om? Het is bij de één een begrip en bij de ander word je misschien keihard uitgelachen en belachelijk gemaakt. In het openbaar is het zelfs niet altijd gewenst om bijvoorbeeld naar Christelijke muziek te luisteren, want ergens is het een opwekking van boosheid of onbegrip bij omstanders die niet geloven. Hoe leg je alle ellende op deze aardbol uit?! Zelfs voor mij als Christen is dat niet altijd uit te leggen! Het gaat om wat ik voel… De heilige geest die in me zit, de ‘verbinding’ met God en Jezus en wat mij is overkomen tijdens de Alpha-cursus die ik begin vorig jaar heb gevolgd.

Het is bij de één een begrip en bij de ander word je misschien keihard uitgelachen en belachelijk gemaakt

Waarom al die onschuldige mensen dood? Dat is een vraag die ik vaak te horen krijg, maar vergeet niet dat in veel gevallen de mensen het zelf doen! Denk bijvoorbeeld aan oorlogslanden waar ménsen onschuldigen vermoorden omdat ze voor een ander geloof kiezen. Om niet af te wijken van de bedoeling van het artikel wil ik een andere keer aandacht besteden aan de grote vraag ‘waarom?’. Wél zit ikzelf ook vaak genoeg met ‘waarom’ dingen in mijn leven zo lopen zoals het eigenlijk niet de bedoeling is. De éne keer voel ik de Heilige Geest dichterbij dan de andere keer, want vergeet niet dat er altijd een tegenpool is. Jawel dat is de duivelse Satan die probeert om ieder mens van het goddelijk geloof af te krijgen en het liefst kapot probeert te maken. Ik heb weleens horen zeggen dat vooral ‘beginnend Christenen’ te maken krijgen met een bult negativiteit om te proberen terug te zakken naar het ‘niet gelovige’ leven en erger. Anders gezegd ‘je wordt op de proef gesteld’!

De éne keer voel ik de Heilige Geest dichterbij dan de andere keer, want vergeet niet dat er altijd een tegenpool is

Nu heb ik hier de laatste tijd last van, en dat is geen kattepies! Depressie en angst, maar  soms ook de twijfel of hij er wel is! Eén ding wil ik met je delen, je kunt als je hier last van krijgt niet in je eentje uit deze nare positie komen! Daar ben ik wel achter gekomen. Het is lang geleden dat ik de aanwezigheid van negativiteit zo dichtbij heb gevoeld. Gelukkig heb ik geleerd om te praten, en dat kan ik dankzij psychische hulp die ik heb gehad steeds beter. De éne keer gaat het beter dan de andere, dat is nu de fase waar ik in zit. Als je de bijbel openlegt dan kom je erachter dat ook in de bijbelse tijd mensen écht op de proef werden gesteld. Wat dacht je van Mozes, Jacob en David? En zo zijn er nog vele en vele meer in de bijbel die ook kozen voor God, ten koste van andere goede dingen. Goede dingen waarvan ze dachten dat het goed voor ze was, maar helaas… En de volgelingen van Jezus, laten we die niet vergeten!

Als je de bijbel openlegt dan kom je erachter dat ook in de bijbelse tijd mensen écht op de proef werden gesteld

Alles kost moeite, maar het levert ook veel moois op. Uiteindelijk zal het je voldoening geven in je hart, en waarvoor je in de wieg bent gelegd zal uitkomen, daar ben ik van overtuigd! Ookal lijkt het soms erg af te dwalen hoe de dingen in je leven gaan. Er komt een tijd dan krijg je antwoord op de weg die je op het moment bewandelt of bewandeld hebt. Een voorbeeld is dat je door mensen zult worden ‘uitgekotst’, maar er komen veel waardevolle mensen op je pad! Je zal verdriet en pijn voelen, maar kijk eens wat voor prachtige mensen je ervoor terug krijgt! Mensen die écht bij je passen en mensen die je wél begrijpen en je zien staan. Ik heb dit zelf ook ervaren en soms ervaar ik het nog. Sinds ik Christen ben merk ik dat er mensen zijn die afstand van me nemen, maar er zijn genoeg nieuwe mensen die terugkomen. Je wordt een ander mens als Christen, een soort ‘herboren’ en sterker dan je ooit was!

De weg naar Christendom is een weg met vlak asfalt, maar ook een met veel gaten waar je wonden van krijgt… Soms lijk je aan de kant te staan met een lekke band door de gaten in de weg, maar mensen om je heen die dezelfde weg pakken helpen je weer op weg! Misschien heel gek gezegd op deze manier, maar ach… je mag nog steeds een beetje het kind in je laten spreken. Naar mijn mening ben je samen Christen en samen geloof je in God en Jezus met de Heilige Geest. Schaamte is niet nodig, niet voor jezelf, niet voor een ander, niet voor wie of wat dan ook!”

2 reacties

 • Sherry

  Heel vaak zeggen mensen tegen mij Als God bestaat waarom is er dan armoede. Als God bestaat waarom vinden er oorlogen plaats. Ik leg ze dan uit dat het aan het gedrag van mensen ligt niet aan God.

 • Sonja

  Hallo Bas, wat goed van jou dat je het kan beschrijven hoe je de dingen ervaart.
  Het leven gaat met ups en downs, dat ervaart elk mens. Maar omdat we allemaal zo uniek zijn ervaren we het leven ook zo verschillend.
  Ik heb me tot God bekeerd en leef mijn leven met Hem.
  We zijn allemaal kinderen Gods en toch uniek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *