De moorkop, het houdt nu écht op!

De moorkop, beste lezer, het houdt nu echt op! Het mag nu niet meer zo heten, want dat ‘moren’ een verzamelnaam is voor verschillende Islamitische groepen rond de middellandse zee doet een enkeling nogal laten zweten! Moor zeggen tegen een kleurling dat kan er écht niet bij door, daarom staat het zo vast als een huis dat het niet meer kan en is ‘chocoladebol’ de nieuwe lekkere ongezonde hap als vanouds lekker onderweg of bij de koffie thuis. Multiculti Nederland moet samen met elkaar de vingers kunnen aflikken na het opeten van de bol, en dan geheel zonder enig sociale ruis!

Onzin of niet, het is enkel de naam, het product blijft zoals je het ziet. Wie heeft heeft de naam ‘moor’ bedacht voor een product, wie stelde dat voor? Er is ergens iets misgegaan, net zoals bij de Negerzoen en de Jodenkoek, want ook deze namen zijn nu naar de maan. Overdrijven is een vak, maar aan de andere kant zet uitgescholden worden om wat iemand is men nogal behoorlijk voor kak. Multiculti is respect voor iedereen en naar iedereen, samen en niet alleen. Een land zijn doet iedereen hand in hand zonder haat en pijn. Ongeacht wie je bent, gewoon zoals men je kent!

De moorkop, nog even en hij gaat het beleven. Het is geen einde van een leven, maar wel een voortgang van een streven. Iedereen gelijk, iedereen welkom, en als het even kan iedereen bij het zelfde koekje of vette hap heerlijk kwijlen voor het schap. Eetsmakelijk, en vergeet niet dat de moorkop vanaf 30 maart zijn herintrede doet als chocoladebol met een hopelijk hele lange geschiedenisstaart… Feestje hier, feestje daar, met deze nieuwe naam weet je zeker dat je welkom bent zonder gemaar. Het is straks voor iedereen weer een gebaar, want het is geen discriminatie meer en ookal ben je het er niet mee eens, probleem opgelost, discussie klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *