De denker, hij of zij is diegene die het meeste doet!

De denker, hij of zij is diegene die het meeste doet! Van binnenin het hoofd naar buiten merk je niet altijd wat maar je moest eens weten hoe bezweet de denker in zijn of haar hoofd is! Overal over nadenken is niet altijd even makkelijk maar wel verstandig is wat ze tegen je kunnen zeggen en met veel moeite denken ze door en door… ‘Wat kan ik nu eventueel fout hebben gezegd? Achja, nu krijg ik koppijn dus kom er later wel op terug als een paracetamol niet helpt. Dan bied ik mijn excuses wel aan en dan zie ik wel of ik bevestiging krijg of het inderdaad fout was ja of nee!’ Soms slaapt een denker slecht, want piekeren is hobby nummer één lijkt het wel! Ze worden ‘s morgens wakker met een rotgevoel en hebben het gevoel niet voldoende te zijn uitgerust. Respect voor deze mensen omdat ze dat niet altijd laten merken door dat masker wat ze ophebben…

Wat kan ik nu eventueel fout hebben gezegd? Achja, nu krijg ik koppijn dus kom er later wel op terug als een paracetamol niet helpt

Financieel is voor de denker erg moeilijk, ‘want kom ik wel uit eind van de maand, kan ik wel op vakantie met zesduizend op mijn spaarrekening, voor hetzelfde geld kan er iets ergs gebeuren of moet ik een andere auto kopen of wat dan ook!’. Ookal is de auto nog maar twee jaar oud, en mankeert het niets, tóch kan er niet genoten worden van een welverdiende vakantie, je zal maar geen geld hebben… Een wel bekend patroon binnen een denker die bij zichzelf denkt ‘mij mag niets overkomen’ en dat is ook een logische reactie! Kopzorgen om niets zou ik haast zeggen, maar voor de denker is het een ramp! Wat moet hij nu bedenken om niet vast te lopen?! Er ontgaat de denker in elk geval niets, dus wat heeft hij voor onverwachte dingen te vrezen zou je denken. Hij staat er anders tegenover, vakantie is extra luxe dus het moet écht met alle andere kosten en mogelijke kosten kunnen uitkomen.

Kopzorgen om niets zou ik haast zeggen, maar voor de denker is het een ramp!

Van een mug een olifant maken, dat kan enorm verschillen per denker. Je kunt overal van wakker liggen, overal moeilijk om doen, maar je zit toch bij elkaar voor vergeving en weer verder te kunnen? Waar is die middenweg? Komt er een middenweg en zo ja, dan is de vraag kan jij als denker het achter je laten?! Helemaal achter je laten? Misschien heel overdreven dit, maar er bestaan ook extreme denkers die hiermee te maken hebben. Niemand is perfect, zélfs de denker niet! Het is net een drukke snelweg dat denkersbrein! Een snelweg met veel file ‘s, je zou haast denken de A2 bij Amsterdam in je hoofd… Ofwel, de ongezonde denker! Hoe ongezond is het? Gevaarlijk ongezond? Ik denk dat dat een vraag is voor de huisarts of een andere hulpverlener. Ik denk dat bij diep nadenken het antwoord ook al wel zichtbaar wordt zal het niet?!

Het is net een drukke snelweg dat denkersbrein!

Nooit iets vergeten, altijd in het vooruit denken, bijvoorbeeld de agenda. Lekker handig, niet alleen voor de denker zelf, maar ook soms mensen om hem of haar heen. Jij vraagt, de denker weet het toch wel! Het kan een gave zijn en het scheelt alweer elke keer de telefoon of papieren agenda erbij grijpen als je iets wilt afspreken. Deze zal je maar zijn vergeten, dan wordt het moeilijk want we willen dan de afspraak later inplannen en als we dat dan vergeten? We komen thuis en geen van beiden denkt er meer aan of iemand wacht op jouw antwoord… Wel handig wanneer iemand weet wanneer de nieuwe episode van die gave Netflix serie begint, dát dan wel weer! Aan het eind van de rit is er één iemand die er misschien last van kan hebben als het overbelastend heeft gewerkt, jawel dat is dan wéér de denker.

Het kan een gave zijn en het scheelt alweer elke keer de telefoon of papieren agenda erbij grijpen

Maar verdikkeme… dáár heeft men niet van terug! De denker is écht een romanticus. Hij of zij die telkens weer met iets nieuws aankomt om te laten weten van de partner te houden. Valentijnsdag is bijna, maar al weken van tevoren is onze denker aan het uitvogelen hoe een te gekke verassing te maken. Niet dat een relatie van Valentijnsdag afhangt, maar het moet toch speciaal zijn. Stiekem aan tafel iets moois in elkaar zetten voor een cadeau en uitzoeken waar het heerlijk weekendje weg plaats kan vinden om het te geven. Fantastische ideeën om de relatie op peil te houden is een belangrijk iets voor de denker. Voor de soms iets negatieve denker: ‘Wat zal mijn partner wel denken als ik niet meer die creativiteit zal hebben’ en zelf zit je misschien te wachten wanner je partner met iets komt… En zo kun je nog wel even doorgaan! Ook dat is een gevalletje hoofdpijn krijgen! Met een glimlach geschreven…

Fantastische ideeën om de relatie op peil te houden is een belangrijk iets voor de denker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *