De Brexit wordt een feit! Nu Nexit?!

Beste lezer, komende nacht gaat het dan eindelijk na veel geharrewar gebeuren… de Brexit wordt een feit! Vanaf komende nacht twaalf uur is Groot Brittannië geen lid meer van de EU en gaan ze op eigen houtje verder. No more ‘order’ in het Britse Lagerhuis, No more European, but we still will be friends! Het Britse volk heeft gekozen voor deze bijzondere dag en 31 Januari 2020 zal de boeken ingaan als een ‘bevrijding’ voor het land. Het geruzie binnen de schoolklas van het Britse Lagerhuis is geklaard. De rust is wedergekeerd, in elk geval voorlopig! Zullen ze zich niet branden aan het feit geen EU lid meer te zijn? Hebben ze écht de goede keuze gemaakt? Zullen ze ons diep in hun hart uitlachen over een paar jaar?

Het Britse volk heeft gekozen voor deze bijzondere dag”

Dat zal voorlopig een vraag blijven, en laten we hopen dat ze er niet naast zitten! Wie weet zullen er meer landen volgen, mogelijk ook een Nexit? Inderdaad, wij uit de Europese Unie? Weer terug naar onze eigen Nederlandse gewoonten? De gulden weer terug. Alles voor een knaak, of een duppie. De wat dikkere vijf gulden munt weer terug… De grenzen om ons heen dicht en nóg meer ons eigen asielbeleid, of helemaal geen?! Worden ze sowieso niet meer toegelaten? Ons eigen milieubeleid, minder stikstofproblematiek bijvoorbeeld… Moet onze minister president dan een ander maatje vinden? Gaat er vanalles rammelen in ons eigen kabinet? Krijgen we vervroegde verkiezingen? Het kan alle kanten op als er een Nexit komt, want hoe zit het ook alweer om te regeren zonder de ogen van Brussel boven ons?!

Gaat er vanalles rammelen in ons eigen kabinet?

Als de verplichtingen en afspraken vanuit Brussel wegvallen kan het kabinet van Nederland dan nog corrupter worden!? Of valt het allemaal nog wel mee en zullen ze eerlijker gaan handelen? Hier zullen meningen over verschillen! Natuurlijk kan het altijd slechter, véél slechter! Klagen blijven we toch, wát er ook gebeurt met een nieuw kabinet! Niemand is hetzelfde… Het hele verlaten van de EU zal hoe dan ook zijn voor en nadelen hebben. Wat dacht je van de im-en export? Stel dat jouw favoriete product niet meer mag worden verkocht omdat het niet voldoet aan de wetten of eisen van de EU óf het land dat geen EU lid meer is… Bij het stappen uit de EU zal het geld dat in omloop is weer écht van ons zijn, zónder uitkeringen te moeten betalen aan Roemenen en Bulgaren bijvoorbeeld. Dát is wat sommigen dan zeggen binnen de overheid.

Het hele verlaten van de EU zal hoe dan ook zijn voor en nadelen hebben

Nooit meer geld uitgeven aan een land als Griekenland dat failliet is, nooit meer geld uitgeven aan de kapitalisten die het land alleen maar verder de verdoemenis in helpen. Lang leve de lol van het onverantwoord leven en landen als Nederland die maar blijven schenken omdat bijvoorbeeld Griekenland zogenaamd zo arm is. Laten ze hun eigen boontjes doppen en hun eigen troep opruimen is mijn mening! Groeiende economie voor Nederland, minder belastingen, lagere BTW, lagere accijnzen zoals bijvoorbeeld de PVV denkt te kunnen realiseren. Nu is Wilders vanwege zijn ‘Anti-islam gedrag’ niet mijn grote favoriet, maar stel dat hij het andere wat betreft Nexit waar kan maken… Ikzelf vind dat iedereen recht heeft op asiel, als ze écht serieuze bedoelingen hebben voor hun toekomst in dit land, daarom zal ik absoluut geen PVV stemmen. Elk mensenleven heeft recht op veiligheid op deze wereld!

Lang leve de lol van het onverantwoord leven en landen als Nederland die maar blijven schenken…”

Dus een Nexit zou kunnen, maar hoe gaan de hoge heren het waarmaken? Kunnen ze het waarmaken zonder waakhond Brussel? Misschien door belastingen eerlijker in te delen binnen de bevolking, nóg meer gericht op inkomen, nóg meer gericht op de functie die je beoefent op je werk. Voor iedereen moet werken lonen, dat staat bij mij vast! Ikzelf zou er geen moeite mee hebben even te moeten wachten bij de grens met mijn paspoort of ID, alhoewel het nu wel lekker makkelijk is om tussen alle EU landen te kunnen switchen door gewoon door te rijden, fietsen of wandelen. Als er een goede oplossing is, een goede werkmethode en goede regeermogelijkheid die voor iedereen gunstig is waarom dan geen Nexit?! Minder regeltjes, minder belastingen en accijnzen… Lekker weer onze eigen gewoontes binnen Nederland en de waakhond de laan uitsturen. Droom of toch werkelijkheid?!

Ikzelf zou er geen moeite mee hebben even te moeten wachten bij de grens met mijn paspoort of ID

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *