Lopen op het water

Lopen op het water, onmogelijk zou je denken, maar wát als je het zou kunnen? Wat zou je dan allemaal kunnen zien aan weerspiegeling? De weerspiegeling van een mooie wereld of een misschien voor jou wel pijnlijke wereld op het moment. Denk je eens in, dat je net zoals Jezus op het water kunt lopen. Gevaar van onder en boven of pracht van onder en boven? Wat is jouw weerspiegeling die je in je verbeelding ziet als je naar beneden kijkt? Zie je je emotie? Ben je tevreden over jezelf of kan het anders? Zie je de wereld onder leiding van een stel idiote wereldleiders of vind je het juist wel goed? Wat kun je er zelf aan doen ten positieve?

Wat is jouw weerspiegeling die je in je verbeelding ziet als je naar beneden kijkt?”

In het gedicht wil ik je onder andere je eigen spiegelbeeld laten zien, en daarbij de wereld zoals ie is. Wat kun jij veranderen daarin om jezelf gelukkiger of sterker te maken? Wil je dit alleen of samen doen? Vergeet niet, met de HEER bij je zal je veel doelen bereiken, ookal lijkt het soms van niet! Hij heeft voor jouw leven een doel voor ogen, en dat zal je gelukkig maken! Om dat doel te bereiken moet je soms dingen wagen. Vooral niet stil blijven staan, maar gaan met die banaan! In Matteus 14: 27-31 lees je in de bijbel dat Petrus over het water naar Jezus moet lopen, maar maak van het Petrus beeld nu eens je échte zelf! Je échte zelf die je wilt zijn zonder al je beperkingen en andere angsten zodat je kunt zijn wie je bent! Want, als je bang bent verzuip je en kom je niet bij dát wat je wilt behalen of bereiken. Geloof in je zelf!

“Vooral niet stil blijven staan, maar gaan met die banaan!”

“Lopen op het water, stel je eens voor, een wonder of letterlijke kater! Positief en negatief zal een mix laten zien van vreugde en strijd. Pijn en warmte, kou en liefde, vier dingen die leven maken zoals we allemaal op deze aarde rondspringen! Liefde en woede samen met leven en stilstaan, een kenmerk van leven niet zonder slag of stoot te ondergaan. Wat scheelt eraan? Zie je de weerspiegeling weer met je meegaan? Telkens een stap verder in je leven, lopend op het water voor even, Niemand die tegen je liegt, want er is geen spiegeling die je bedriegt! Dit is je leven, en denk eraan, dat duurt maar even!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *